Slovenský producent Blame Your Genes vydáva nový singel na uznávanom nemeckom labeli Traum Schallplatten a pridáva k nemu aj tanečný videoklip. Vo videu je hlavnou postavou tanečník Michal "krishpin" Zoller, ktorý sa prostredníctvom tanca snaží odzrkadliť pocit, ktorý v ňom vzbudzuje pieseň Limbo.

"Nejedná sa o žiadnu choreografiu. S Mišom sme si dopredu určili slová, z ktorých má tanec vychádzať a všetko ostatné sme nechali plynúť," hovorí režisérka Katarína Gramatová. "Dospela som k myšlienke, že to, čo by sme mali sledovať, by mohla byť emócia skľúčenia alebo uzamknutia. Preto som sa snažila zobraziť postavu alebo predmet v situácii, ktorú niečo obmedzuje, resp. skľučuje."

"Pre pestrosť a sýtosť farieb sme si zvolili nakrúcanie na 16 mm kameru, ktorá so sebou okrem špecifických farieb a zrna nesie aj iný prístup k práci, ako je zvykom u digitálneho snímania. Neustále zoomy k objektom znázorňujú nekonečné sa približovanie k hranici, ktorú nikdy neprekročia," dodáva kameraman Filip Knoll. "Spraviť zaujímavý a originálny tanečný videoklip je podľa mňa neľahká úloha. Som hrozne hrdý na to, ako sa tejto partičke mladých a šikovných ľudí podarilo," hovorí Lukáš Zdurienčík, ktorý stojí sa projektom Blame Your Genes.


Singel je predzvesťou nového EP, ktoré Blame Your Genes vydá taktiež na nemeckej značke Traum Schallplatten. "Keď som sa dozvedel, s akými fantastickými hudobníkmi a vlastne mojimi hudobnými vzormi tento label spolupracoval, bol som veľmi rád, že chcú spolupracovať aj so mnou," hovorí Lukáš. Z katalógu prestížneho vydavateľstva vyzdvihuje hlavne producentov ako Max Cooper, Parra for Cuva alebo Nathan Fake.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Lukáš Zdurienčík.

Foto: Marek Pupák