"Červená armáda moja, pešiaci prehrávajú. Červená armáda volá, lieky nepomáhajú," spieva Juraj Podmanický v refréne nového singla, ktorý kapela Billy Barman spolu s pôsobivým videoklipom odpremiérovala v utorok 10.12. presne o 10:12. Nevieme, či je za touto číselnou symbolikou niečo viac, no rozhodli sme sa na ňu nadviazať vydaním článku 12.12. o 12:12.

Pieseň Červená armáda je spontánnym soundtrackom ku konceptuálnemu projektu fotografa a vizuálneho umelca Lousyho Aubera, ktorý vytvoril pre tohtoročný desiaty ročník festivalu Grape. Armáda tanečníkov a tanečníc v červenom pod vedením choreografa Otca Mirca "narúšala" podujatie svojimi vystúpeniami počas oboch festivalových dní. Zábery z tejto performance na piešťanskom letisku sa objavujú aj vo videoklipe. Pesnička tak uzatvára prepojenie trojice spriaznených entít: festival Grape - Lousy Auber - Billy Barman.


Novinka, ktorá spája typický rukopis kapely Billy Barman so zaujímavým elektronickým groovom v refréne a závere skladby, je druhým singlom z pripravovanej novej štúdiovky. Tá by mala vyjsť v marci 2020 na značke Slnko Records. Kapela na nej pracuje s producentom Tomášom Lobbom vo svojom obľúbenom štúdiu LVGNC, v ktorom nahrala aj svoje predchádzajúce tri albumy. Prvou ochutnávkou albumu bola ešte v máji skladba Doba Doba, ktorej videoklipu tiež dominovala červená farba.

Obe novinky môžete počuť naživo už dnes večer na tradičnom vianočnom koncerte Billy Barman v bratislavskom MMC s názvom Meniny má Otília.


Redakciu Hudba.sk informoval Alexander Čerevka z vydavateľstva Slnko Records. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Lousy Auber

Súvisiaci interpreti: Billy Barman