Významný komunitný festival sa mal tento rok tradične konať koncom augusta. Týždeň pred dátum podujatia bol však zrušený v dôsledku narýchlo prijatého opatrenia proti pandémii zo strany štátnych úradov. Festival sa tak ocitol v zovretí nezaplatených faktúr a dlhov voči partnerom a dodávateľom a momentálne nie je schopný vyrovnať svoje záväzky bez pomoci zvonka.

Organizátori založili crowdfundingový projekt na platforme Startovac.cz, prostredníctvom ktorého môžu darcovia posielať peňažné dary už od sumy 2€. Za jednotlivé čiastky sľubujú hodnotné odmeny, ako festivalový merch, špeciálnu sadu pív či doživotný vstup na festival. Cieľovou sumou je 5000€, ktorá umožní zaplatiť časť faktúr a odvrátiť zánik festivalu. Hoci do konca kampane zostáva ešte 10 dní, už teraz sa podarilo vyzbierať viac ako 100% požadovanej sumy.

Festival Punkáči Deťom je hudobný festival so spoločenským presahom. Myšlienkou festivalu je benefícia: každý rok je časť tržieb zo vstupného odovzdávaná ako výťažok na podporu detí v núdzi. Hodnotami festivalu sú empatia, vzájomné porozumenie a solidarita naprieč sociálnymi skupinami. Ak vám je táto myšlienka blízka, organizátori vás touto cestou prosia o podporu vo forme finančného daru v ľubovoľnej sume. Prispievať môžete na tomto linku.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol organizátor festival Andrej Siget. Text správy sme upravili.