Na tohtoročnom slávnostnom udeľovaní cien Grammy vystúpi skupina Foo Fighters, spevák Bruno Mars, raperka Nicki Minaj, country hudobník Jason Aldean, víťazka súťaže American Idol Kelly Clarkson aj hviezda minuloročných Grammy Taylor Swift.

Na svojej oficiálnej webovej stránke grammy.com o tom vo štvrtok informovali organizátori podujatia. Aldean a Minaj sa na tomto podujatí predstavia po prvý raz.

Rocková formácia Foo Fighters je v rámci 54. ročníka Grammy nominovaná v šiestich kategóriách. Rovnaký počet nominácií má aj 26-ročný Bruno Mars, pričom s Foo Fighters bude súperiť aj v najprestížnejšej kategórii Album roka. Výstredná Nicki Minaj je nominovaná štyrikrát vrátane kategórie Najlepší nováčik.

Dvojnásobná držiteľka Grammy Kelly Clarkson je nominovaná v kategórii Najlepší výkon country dvojice alebo skupiny za dueto Don't You Wanna Stay s Jasonom Aldeanom. Očakáva sa, že práve túto pesničku dvojica zaspieva v nedeľu 12. februára v losangeleskom Staples Centre. Aldean má okrem tejto nominácie aj ďalšie dve šance na úspech. Trikrát je nominovaná aj 22-ročná Taylor Swift, ktorá si vlani z odovzdávania Grammy odniesla štyri zlaté gramofóniky.

Nomináciám na ceny Národnej akadémie nahrávacích umení a vied kraľuje americký raper Kanye West. Rodák z Atlanty je nominovaný dovedna sedemkrát, vrátane kategórie Skladba roka (All Of The Lights). Mimochodom, West už má na svojom konte 14 zlatých gramofónikov.

Za 34-ročným Američanom nasleduje v počte nominácií trojica Adele, Foo Fighters a Bruno Mars so šiestimi nomináciami na konte. Adele sa v súčasnosti zotavuje po operácii hlasiviek. Jej veľkolepým návratom by malo byť podľa nepotvrdených informácií práve vystúpenie na odovzdávaní cien Grammy. Priamy prenos z podujatia bude režírovať Louis J. Horvitz, scenár napíšu David Wild a Ken Ehrlich.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Matt Sayles

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters