Na informačnej tabuli pred baptistickým kostolom v Severnej Karolíne sa objavil nápis, ktorý označil dieťa Beyoncé za satana. Miestny pastor ho ihneď odstránil a pre TMZ povedal, že jeho kostol nemá s týmto vandalizmom nič spoločné. V článku sa tiež dozviete ako vzniklo neobvyklé meno Blue Ivy.

"Beyoncé má dieťa. Satan je na zemi," napísal neznámy páchateľ. Dievčatko menom Blue Ivy prišlo na svet prirodzenou cestou 7. januára v newyorskej Lenox Hill Hospital. "Bol to ten najkrajší zážitok v našich životoch. Chceme sa poďakovať všetkým za ich modlitby, priania, lásku a podporu," uviedol najvplyvnejší pár hudobného priemyslu.

Dcéra rapera Jay-Z a speváčky Beyoncé sa tento týždeň stala vôbec najmladšou osobou v histórii, ktorá figuruje v americkom rebríčku Billboard. Len niekoľko dní starému dievčatku sa to podarilo po tom, čo v rebríčku Billboard R&B/Hip-Hop debutovala skladba Glory jej otca, do ktorej malá Blue Ivy prispela svojím plačom.

Skladba, ktorú raper uverejnil na internete iba 48 hodín po narodení svojej dcéry, sa v rebríčku umiestnila na 74. mieste. Jay-Z svoju dcéru uviedol ako featuring B.I.C. a v skladbe napríklad prezradil, že Blue Ivy splodili s Beyoncé v Paríži.

Jay-Z (feat. B.I.V.) - Glory

Meno Blue Ivy podľa viacerých zdrojov vzniklo na základe názvov albumov, ktoré si jej rodičia najviac cenia. Pre Jay-Z je to nahrávka The Blueprint z roku 2001, ktorý kritici radia medzi najlepšie albumy minulej dekády. O tom, že ide o ústredné dielo raperovej kariéry svedčí aj jeho rozhodnutie vydávať pokračovania tejto nahrávky. Album The Blueprint2: The Gift & the Curse nasledoval v roku 2002 a The Blueprint 3 z roku 2009 je zatiaľ posledným raperovým albumom.

Samotná Blue Ivy by teda mohla byť považovaná za štvrté pokračovanie "projektu" The Blueprint. Anglická výslovnosť druhého mena Ivy je totiž podobná s výslovnosťou písmen I.V. (aj-ví), ktoré tvoria rímsky zápis čísla 4. Toto číslo je zároveň názvom minuloročného albumu Beyoncé, ktorý samotná speváčka považuje za svoj najlepší.

Číslo štyri má celkovo vo vzťahu Jay-Z a Beyoncé dôležitú symboliku. Beyoncé má narodeniny 4. septembra, Jay-Z 4. decembra. Vzali sa 4. 4. 2008 a údajne majú na svadobných obrúčkach vyryté rímske číslo IV.

Zdroj: SITA, People.com, pm
Foto: AP Photo/Peter Kramer

Súvisiaci interpreti: Beyoncé