Bratislavská skupina Nvmeri začína rok 2014 novým remixovým EP k singlu Cycles, na ktorý prispeli producenti zo Anglicka a Slovenska a súčasťou je aj vlastný remix. Spevák a multiinštrumentalista Pišta Kráľovič okrem toho predstavil aj svoj nový sólový projekt FVLCRVM, s ktorým debutuje nahrávkou Notch EP.

Po úspešnom roku 2013 v znamení eponymného albumu (recenzia) a dvoch krátkych turné po Slovensku pripravila skupina Nvmeri pre svojich fanúšikov špeciálne prekvapenie. Dnes, 13. januára, vydáva nové – remixové EP k singlu Cycles. Na novinku prispeli dvaja anglickí producenti Tanka a DJ Tuco žijúci v Prahe, o vlastný pohľad na nový singel sa postarali aj zástupcovia slovenskej klubovej scény Ink Midget a Bad Mojo. Súčasťou EPčka je okrem pôvodnej verzie a remixov v podaní "hostí" aj nové prevedenie od samotných Nvmeri. 

Cycles Remixes EP si môžete vypočuť a stiahnuť zdarma či podporiť kúpou TU

FVLCRVM - ešte viac elektroniky

Pred pár dňami vyšlo na slovenskom vydavateľstve Gergaz aj nové EP od frontmana kapely Pištu Kráľoviča, ktorým predstavil svoj sólový producentský alias FVLCRVM. Silné basové linky, harmonické ťahavé spevy, divoké arpeggio, či nekonečne modulovaná 808-ka miešaná s netradičnými samplami v rôznych tempách - aj tak by sa veľmi stručne dalo opísať jeho debutové Notch EP.

Ešte v čase, keď sa Nvmeri volali The Uniques, vystupoval Pišta aj ako dídžej so zameraním na súčasnú elektronickú tanečnú hudbu. Pod pseudonymom Que vydal pár remixov a vlastných skladieb a spoluzakladal klubové akcie ako Hochspannung!, Chunk-Foo či Beat Deck!. Už spomínaný album Nvmeri ukazuje široký žánrový záber, ktorý ďaleko presahuje tvorbu väčšiny indierockových kapiel. V novom projekte sa Pišta prezentuje ako producent, ktorý dokáže spájať house, juke a súčasnú bass music do originálneho hudobného koktejlu.


Viac o FVLCRVM


Informácie pre Hudba.sk poskytli Michal Stolárik za Nvmeri a zástupca vydavateľstva Gergaz Netlabel.

Foto: Radek Brousil