Na konci februára príde do kín film Milana Cieslara Věčně tvá nevěrná, z ktorého je zostrihaný aj videoklip k aktuálnemu singlu Xindla X Věčne nevěrná. Úvodnú pieseň naspieval pesničkár so Sabinou Křovákovou.

"So Sabinou som sa zoznámil, keď predskakovala na krste albumu Sebastiana, na ktorom som sa podieľal. Zaujal ma jej spev aj pesničky, ktoré si skoro všetky píše sama. Ešte na koncerte som jej ponúkol, že by som pre ňu rád niečo zložil. Od tej doby už dve moje veci naspievala a na ďalších pracujeme. Táto spolupráca ma naozaj baví. Takže keď mi neskôr došlo, že Věčne nevěrná bude duet, bolo to jasná voľba," pochvaľuje si spoluprácu so speváčkou Xindl X.


Režisér Milan Cieslar, ktorý má na svojom konte napríklad najúspešnejšiu komédiu roka 2015 Život je život alebo aktuálny divácky trhák Špindl, pokračoval v overenom komediálnom žánri a do romantickej komédie Věčne tvá nevěrná obsadil herecké osobnosti ako napríklad Sašu Rašilova, Lenku Vlasákovú, Vilmu Cibulkovú, Jiřího Lábusa alebo mladú slovenskú vychádzajúcu hviezdu Natáliu Germani. Xindl X napokon s režisérom Cieslarom nespolupracuje prvýkrát.

"Po pesničke k seriálu Na vodě je to moja druhá spolupráca s Mialnom Cieslarom. A aj v tomto prípade vznikla pesnička veľmi rýchlo. Milan mi volal, či mu nenapíšem pesničku pre jeho filmu a hovoril mi dej do telefónu. Keď dovolal, čakal som pri počítači, kým mi pošle scenár. A počas toho čakania mi napadol celý text skôr, než scenár dorazil. Pôvodne som tú skladbu napísal ako country rockovú odrhovačku, ale Milan chcel, aby sa na ňu, v jednej scéne, tancovala zumba. Takže som si prvýkrát vyskúšal, aké je to písať melódiu podľa tanečných krokov. A musím povedať, že naučenie sa tých krokov mi trvalo dlhšie, než potom samotné napísanie melódie, hovorí s úsmevom Xindl X. Deut Věčne nevěrná sa objaví aj na jeho novom albume Sexy exity, ktorý vyjde na jeseň tohoto roka.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Zdena Selingerová.

Súvisiaci interpreti: Xindl X