Zaži, čo si ešte nezažil, viď, čo si ešte nevidel! Na Štefánikovom námestí, priamo v historickom srdci mesta Kremnica, uvidíte už o necelý mesiac tie najlepšie akrobatické skoky snowboardistov a freeskierov. V poradí už 12. ročník obľúbenej zimnej akcie Big Air v meste sa uskutoční 7. a 8. februára a tradične prinesie aj kvalitný hudobný program.

Zimná verzia podujatia sa uskutoční po dvoch rokoch, v roku 2019 si totiž usporiadatelia dali po úspešných jedenástich ročníkoch pauzu na načerpanie nových síl a motivácie. Teraz sa Big Air v meste vracia vo veľkom štýle, keďže podujatie sa stalo oficiálne súčasťou série pretekov Európskeho pohára v snowboardingu a freestyle lyžovaní.

"Tento ročník bude špecifický tým, že v ňom zabojujú jazdci z celej Európy o cenné body do medzinárodného rebríčka Európskeho pohára vo freestyle lyžovaní. Získané body v Kremnici môžu pomôcť najlepším športovcom vydláždiť si cestu na svetový pohár a následne na olympiádu v roku 2022," upresnil organizátor festivalu Ondrej Horváth

Okrem športových zážitkov v piatok 7. februára na námestí zahrá kapela Walter Schnitzelson a DJ DayD. V sobotu (8.2.) sa návštevníci môžu tešiť na poriadnu dávku ska a reggae muziky v podaní skupín Akustika, Medial Banana a Polemic. Táto časť programu na Štefánikovom námestí (vrátane samotnej súťaže v akrobatických skokoch) je pre všetkých obyvateľov a návštevníkov Kremnice zadarmo.

Pozrite si, ako to vyzeralo na Big Air v meste 2018:



S podujatím Big Air v meste sa neodmysliteľne spájajú aj legendárne Jägermeister Warm-up a After párty s kvalitnou hudobnou produkciou. V priestoroch Kina Akropola počas oboch dní vo večerných hodinách po skončení outdoorovej časti programu vystúpia kapely a dídžeji zo Slovenska a Česka. V piatok sa predstaví Strapo, DJ DayD a Ventolin, v sobotu na pódiu vystúpi Para, Tusté Baletky, Škrupo a Changing Faces.

Jednodňové lístky aj permanentky na obe večerné akcie sú už v predaji v sieti Predpredaj.sk.

piatok 7. februára - Jägermeister Warm-Up Party

20:00 - Otvorenie brány + Videoprojekcia
22:00 - Strapo
23:30 - DayD (DJ set)
01:00 - Ventolin 

sobota 8. februára - Jägermeister Afterparty

 
20:00 - Otvorenie brány + Videoprojekcia
22:30 - Para
00:00 - Tusté Baletky
01:00 - Škrupo
03:00 - Changing Faces

Vstupenky:  

Facebook event

Big Air v meste 2020 Európsky pohár organizujú Občianske združenie FRST Crew, ŠAFY Production, Slovak Freestyle Team a Mesto Kremnica. Všetky dôležité informácie nájdete na www.bavm.sk a zaujímavosti o prípravách podujatia môžete sledovať na sociálnych sieťach Facebook a Instagram


Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)
Foto: Martin Žilka