Dva roky od vydania nahrávky +- prichádza producent Pkrek s novinkou, ktorá je predzvesťou jeho štvrtého sólového albumu Neuron. V týchto dňoch zverejnil singel Dose, pri tvorbe ktorého sa spojil s francúzskou trapovo-industriálnou dvojicou 3MMC.

Jedinečná slovensko-francúzska spolupráca sa začala v momente, keď Carlos a Framboise z formácie 3MMC náhodou objavili platňu +- myjavského producenta v jednom parížskom obchode a podľa ich slov sa "okamžite zamilovali do jeho beatov". "Carlos ma kontaktoval cez web, že vraj narazil na moju dosku vo vinylshope v Paríži a páčia sa mu moje skladby, hlavne zvuk synthov, ktorý vytváram vo svojich projektoch. Poslal mi aj jeho videoklipy a mňa zaujal najmä jeho najtvrdší song s názvom Traparnak," hovorí Pkrek.


Producent následne prizval 3MMC na svoj nový album. "Na MPC-čku som mal pripravených niekoľko hudobných podkladov a jeden som vybral. Keďže tvorím albumy vždy s určitou tematikou, inšpiroval som ich k napísaniu songu, ktorý zapadá do konceptu celého pripravovaného projektu." O vizuálnu stránku skladby sa postarali priamo Framboise a Carlos. Videoklip sa odohráva na priemyselnom predmestí Paríža a rozpráva príbeh o jednej noci plnej závislostí a excesov.

Pkrek vo svojich projektoch vychádza z tém, ktoré sú pre neho kľúčové v určitom životnom období. Témou predchádzajúceho albumu bola vzťahová väzba a hostia na Neurone dostali ako zadanie ďalšiu silnú tému - závislosti. "Dá sa povedať, že nový album miestami nadväzuje na predošlý projekt, aj ked som si myslel, že som určité trápenia z toho obdobia albumom +- uzavrel," zamýšľa sa Pkrek. Producent zatiaľ neuviedol, kedy by mal nový album vyjsť, ale bude to podľa jeho slov v blízkej dobe.

Text: Dáša Petrášová
Foto: archív Pkreka