Tri jarné mesiace roku 2013 strávi mladá slovenská rocková skupina The Paranoid na sérii koncertov po slovenských a českých kluboch. Tesne pred štartom turné dokončili jej členovia nahrávanie nového singla s názvom Z plných pľúc. Vypočujte si ho na Hudba.sk.

Skupina The Paranoid pokračuje v dobre našliapnutej kariére. Po albumoch Posledný nádych (2010) a Dva svety (2012) potešila svoju rýchlo sa zväčšujúci fanúšikovskú základňu aj plánmi na rok 2013. V piatok 1. februára odštartovala veľkú trojmesačnú šnúru s názvom Club Tour, v rámci ktorej sa zastaví v takmer tridsiatich mestách Čiech a Slovenska.

"Hráme všetky naše veľké hity, takže chýbať nemôžu skladby Únos či Noc patrí nám," potvrdil spevák a textár skupiny Igor Belaj. Novinkou však je aj komornejší unplugged set, v ktorom The Paranoid predstavujú pesničky v nových úpravách, medzi nimi aj hit Odkaz. Na turné kapela hrá aj celkom nový singel Z plných pľúc. "Nahrali sme ho len pár dní pred štartom turné v štúdiu 999 v Bratislave. Veľmi sa tešíme, že sme ho mohli okamžite zaradiť do repertoáru. Fanúšikovia, ktorí na koncerty prídu, ho tak môžu počuť medzi prvými," dopĺňa Belaj.

Hudba je výsledkom práce celej skupiny, o text sa postaral Igor. "Hovorí o človeku, ktorý sa cíti ako v klietke a potrebuje niekoho, kto má od klietky kľúč a pustí ho von. Z takých pocitov nám naozaj dokáže často pomôcť len niekto ďalší. Sami sa z klietky nevieme dostať," vysvetľuje mladý hudobník.


The Paranoid na turné najčastejšie v úlohe predskokana sprevádzajú skupiny Ranná nevoľnosť, oceňovaná česká kapela Koblížci a Meredith. Na odporúčanie svojich fanúšikov si však ako hostí pozvali aj mladé talentované kapely z miest, v ktorých hrajú. Podporil ich v tom aj Juraj Topor z Tublatanky, ktorý skupinu The Paranoid manažuje.

"Upozornil ma na nich synovec, takisto muzikant, bližší ich veku. Chalani sa mi okamžite zapáčili. Nielen preto, že sa hlásia k odkazu Tublatanky, no hlavne preto, že hrajú rockovú muziku, spievajú po slovensky a sú slušní," vymenoval Topor najväčšie pozitíva skupiny The Paranoid. Práve im pripisuje aj rýchly nárast jej popularity v susednej Českej republike.

Club Tour 2013 pokračuje už zajtra (14.2.) valentínskym unplugged koncertom vo Frankie Rock Klube v Nitre.

Termíny koncertov skupiny The Paranoid:

14. 2. - Nitra
15. 2. - Pelhřimov (ČR)
16. 2. - Plzeň (Čr) 22.2. Opava (ČR)
23. 2. - Topoľčany
1. 3. - Poprad
2. 3. - Bardejov
8. 3. - Bratislava
9. 3. - Rimavská Sobota
13. 3. - Liberec (ČR)
15. 3. - Praha (ČR)
16. 3. -Zlín (ČR)
23. 3. - Spálené Poříčí (ČR) - spoločný koncert s Tublatankou)
27. 3. - Šumperk (ČR)
5. 4. - Holíč
6. 4. - Uherský Brod (ČR)
12. 4. - Brno (ČR)
13. 4. - Trnava U Třebíče (ČR)
27. 4. - Ostrava (ČR)

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová, PR manažérka skupiny The Paranoid.

Súvisiaci interpreti: The Paranoid