V Česku sa momentálne rieši hlavne Ektor a jeho napadnutie mladej ženy, ktorá po incidente skončila v nemocnici. Na Slovensku zas mali premiéru dve nové skladby, ktoré okrem svojho obsahu zaujali aj zaujímavými hosťami. V zámorí predstavili novinky napríklad Slum Village, Stephen Marley, Ice Cube alebo Onyx.

Kauzu spomínaného napadnutia odštartoval portál Hip Hop Allstars, ktorý na svojom facebookovom profile 9. februára zverejnil fotografiu dievčaťa v nemocnici, ktoré údajne pred pražským klubom Radost Fx napadol Ektor. Rapper najprv zareagoval na Twitteri, kde napísal, že ide iba o bulvár a nie je to pravda. Následne ale zverejnil takmer päťminútové video, v ktorom celý incident popísal. Podľa jeho slov ho mladá žena napadla ako prvá, pričom on sa len bránil a ona sa následne potkla a padla. Celé vyjadrenie si môžete pozrieť.

Vyjadrenie Ektora

Hudobné novinky

Skupina Smola A Hrušky predstavila prostredníctvom videa novú skladbu Čierny Biely, ktorej posolstvom je odsúdenie rasizmu. Dôvod, prečo o nej píšeme v tejto rubrike, je ten, že v nej hosťuje aj Supa z formácie Moja Reč. Okrem neho si Smola A Hrušky do skladby pozvali aj českú gipsy-funkovú kapelu Gulo Čar. Viac o tejto zaujímavej spolupráci si môžete prečítať TU.

Smola A Hrušky feat. Supa & Gulo Čar - Čierny Biely

Druhú tohtotýždňovú domácu novinku si pre nás prichystali Slipo a Hajtkovič, čiže dve tretiny formácie L.U.Z.A., resp. tretina formácie Názov Stavby. Tí momentálne pripravujú spoločný album Kde je rap?, z ktorého ešte v lete predstavili prostredníctvom klipu singel Dýka do chrbta. Teraz vypustili druhú ochutnávku v podobne tracku Hrdý, v ktorom rapujú aj Separ, Miky Mora a Šegi 100.

Slipo & Hajtkovič feat. Separ, Miky Mora & Šegi 100 - Hrdý

Minulý piatok by oslávil 40. narodeniny producent J Dilla, ktorý zomrel pred ôsmimi rokmi. Jeho niekdajší kolegovia zo skupiny Slum Village mu preto v tento deň vzdali hold novou skladbou Yes Yes, v ktorej použili jednu z Dillových doteraz nezverejnených inštrumentálok.

Slum Village - Yes Yes

Dillu si pripomenul aj Phife Dawg z A Tribe Called Quest, ktorý zverejnil video k skladbe Dear Dilla. Tá sa bude nachádzať na jeho pripravovanej sólovke MUTTYmorPHosis.

Phife Dawg - Dear Dilla

Deň pred Dillom by zas oslávil 69. narodeniny kráľ reggae Bob Marley. Jeho syn Stephen využil tento deň na predstavenie skladby Thorn Or A Rose, v ktorej hosťuje Black Thought z The Roots. Singel bude súčasťou albumu Revelation Part 2: The Fruit Of Life, ktorý by mal vyjsť v lete.

Stephen Marley feat. Black Thought - Thorn Or A Rose

Tretie kolo deväťtýždňovej série remixov/prerábok skladieb z Big Boiovho albumu Vicious Lies And Dangerous Rumors prinieslo mash-up jeho skladby Shoes For Running (feat. B.o.B & Wavves) s piesňou How Can You jamajskej skupiny Third World. Výsledok dostal názov Run Th3 World.

Big Boi & Third World feat. B.o.B & Wavves - Run Th3 World

Veterán Ice Cube vydá 13. mája svoju desiatu sólovku Everythang’s Corrupt, ktorou nadviaže na štyri roky starý počin I Am The West. Najnovšie z novinky predstavil skladbu Sic Them Youngins On 'Em, pričom len deň po jej zverejnení vypustil aj sprievodný klip.

Ice Cube - Sic Them Youngins On 'Em

Onyx začiatkom tohto roku oznámili návrat na scénu, ktorého súčasťou bude aj nový album Wakedafucup. Ten by mal vyjsť už 9. marca, pričom ho kompletne produkovala nemecká formácia Snowgoons. Teraz sme sa dočkali prvého singla nesúceho rovnaké meno ako celý album. V skladbe hosťuje holandská formácia Dope D.O.D.

Onyx feat. Dope D.O.D. - Wakedafucup

Tech N9ne vydal vlani štúdiovku Something Else, ktorá obsahovala aj singel Fragile. Doň si spoluzakladateľ labelu Strange Music pozval ako hostí skupinu ¡Mayday!, Kendricka Lamara a tiež speváčku Kendall Morgan. Najnovšie sa táto podarená spolupráca dočkala aj videa.

Tech N9ne feat. ¡Mayday!, Kendrick Lamar & Kendall Morgan - Fragile

Nový materiál pripravuje aj Black Rob. Konkrétne ide o album Genuine Article, ktorý by mal doraziť v máji. Prvou ochutnávkou z neho je singel You Need That Real Shit. V ňom okrem samotného bývalého člena labelu Bad Boy okupujú mikrofón aj jeho súčasní kolegovia z Duck Down Sean Price a Tek. Produkciu si vzal na starosti Easy Mo Bee.

Black Rob feat. Sean Price & Tek - You Need That Real Shit

Na záver tu máme ešte jedno video, ktoré má na svedomí Crooked I. Ide o vizuál k skladbe Sumthin From Nuthin z jeho vlaňajšej štúdiovky Apex Predator.

Crooked I - Sumthin From Nuthin

Autor: Miguel Mitchél
Foto: YouTube

Súvisiaci interpreti: Ektor, Smola a Hrušky