Anglická formácia Florence and the Machine sa po dlhšej odmlke vracia na scénu naozaj vo veľkom štýle. Včera, len dva dni po hudobne nehitovom videoklipe, v ktorom skupina prezradila názov očakávaného tretieho albumu, mal premiéru videoklip k prvému singlu What Kind of Man.

V priebehu jedného týždňa tak kapela zverejnila dve plnohodnotné ochutnávky z albumu How Big, How Blue, How Beautiful, ktorý by sa mal dostať do predaja 1. júna. Okrem skvelej speváckej formy líderky Florence Welch a ukážky svojho nového zvuku navyše fanúšikovia dostali aj pôsobivé, priam filmové vizuály.

Nasledovníka albumov Lungs (2009) a Ceremonials (2011) produkuje Markus Dravs, ktorý spolupracoval aj s Björk, Arcade Fire či Coldplay. Podieľajú sa na nej aj Paul Epworth, Kid Harpoon a John Hill. "Markus vytvoril niekoľko albumov Arcade Fire a s Björk pracoval na nahrávke Homogenic, ktorá je podľa mňa úžasná. Cítila som, že dokáže vyvážiť prirodzené zvuky a elektroniku, teda, že dokáže prepojiť tieto dva svety. Vie dobre využívať trúbky a presne také niečo som chcela na tom albume mať," vyjadrila sa charizmatická speváčka.

Kým titulná pieseň očakávaného albumu je pomalá a postavená na dychovej sekcii orchestra, oficiálny pilotný singel poteší milovníkov britských indie gitaroviek. Dvojica rozdielnych skladieb je tak prísľubom ďalšieho zaujímavého a hudobne pestrého albumu jednej z naoriginálnejších kapiel posledného desaťročia. Ak chcete novinky počuť aj naživo, zájdite si v auguste na Sziget.


Tracklist albumu How Big, How Blue, How Beautiful: 

1. Ship to Wreck 
2. What Kind of Man 
3. How Big How Blue How Beautiful 
4. Queen of Peace 
5. Various Storms & Saints 
6. Delilah 
7. Long & Lost 
8. Caught 
9. Third Eye 
10. St Jude 
11. Mother

Deluxe edícia:
12. Hiding
13. Make Up Your Mind
14. Which Witch
15. Third Eye (demo)
16. How Big, How Blue (demo)

Biografia

Skupina Florence and the Machine vznikla v roku 2007 v Londýne. V ankete talentov BBC Sound of 2009 skončila na treťom mieste a už o necelé dva mesiace si prevzala BRIT Award v kategórii Critic's Choice. V lete toho istého roku sa prezentovala debutovým albumom Lungs (2009), s ktorým ovládla britský hudobný rebríček. Za štúdiovku dostala kapela vo februári 2010 BRIT Award v kategórii Album roka. Z nahrávky nominovanej aj na Mercury Prize vydala single Kiss With A Fist, Dog Days Are Over, Rabbit Heart (Raise It Up), Drumming Song, Cosmic Love a You've Got The Love.

V roku 2010 sa jej debut dostal na trh ako dvojCD pod názvom Between Two Lungs. Doplnili ho o koncertné verzie skladieb, ich remixy a ďalší bonusový materiál. Z tejto nahrávky vydali Florence And The Machine singel Heavy In Your Arms. Na úspech prvotiny nadviazali štúdiovkou Ceremonials (2011) obsahujúcou single What The Water Gave Me, Shake It Out, No Light, No Light, Never Let Me Go a Spectrum (Say My Name). Album nahrávali v legendárnych štúdiách Abbey Road v Londýne. Produkoval ho už spomínaný Paul Epworth. Zoskupenie má na konte aj tri nominácie na Grammy. 

Text: Patrik Marflák + SITA (Digitalspy.co.uk)
Foto: Facebook.com/florenceandthemachine

Súvisiaci interpreti: Florence and the Machine