Bratislavská partia kamarátov Červený Bicykel si sama vydala svoj prvý album s názvom Nechaj sa zviesť. Kapela sa od začiatku prezentuje vlastnou tvorbou, pričom poslucháčov sprevádza rôznymi štýlmi, pričom najbližšie sú im indie, folk a rock. Album im pokrstil Lasky zo skupiny Para.

Od vzniku v roku 2012 sa v kapele vystriedalo viacero muzikantov, čo prirodzene menilo zvuk a celkový výraz. "Posledné dva roky sa konečne ustálila partia, ktorej to šlape po muzikantskej, ale najmä ľudskej stránke. Povedali sme si, že je čas niečo nahrať, a tak sme sa do toho pustili. V štúdiu sme si to užívali a výsledkom je 10 piesní v slovenčine," vraví spevák, gitarista a autor väčšiny piesní Viťo Chrappa.

Na albume sa predstavili aj štyria hostia, ktorí ich hudbu osviežili nástrojmi ako husle, trúbka, klavír či gypsy jazzová gitara. "Texty a hudba sú inšpirované prírodou, cestovaním a samozrejme peknými babami," dodal spevák. Aktuálne v zostave Červený Bicykel pôsobia Víťazoslav Chrappa – spev a gitara, Michal Konopeus – elektrická gitara, Richard Kamenický - bicie a Tomáš Rak -basgitara. 


Červený Bicykel svoj debut už stihol aj pokrstiť v bratislavskom Bohéma bare. "Bola to úžasná párty. Prišlo množstvo našich priateľov a fanúšikov. Chceme poďakovať Laskymu zo skupiny Para, ktorý album pokrstil s cyklistickou fľašou, v ktorej však rozhodne nebol žiadny iontový nápoj," s úsmevom spomína na veľký deň kapely, bubeník Richard Kamenický.

Skupina pravidelne koncertuje po celom Slovensku, ale zahrala si aj v Českej republike. "Veríme, že dobrá odozva od poslucháčov na náš prvý album nám pomôže hrať ešte viac. Hudba je pre nás krásne hobby popri práci, ale nebudeme sa hnevať, keď sa to zmení," povedal gitarista Michal Konopeus. Album Nechaj sa zviesť si môžete celý vypočuť na kapelovom Youtube kanáli


Redakciu Hudba.sk informoval Viťo Chrappa. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Archív kapely