Knut Knotgursen miluje pohodu, optimizmus a dobrú náladu. Žilinská kapela s týmto seversky znejúcim názvom pripravila pre svojich fanúšikov nový singel a vydáva ho súčasne s novým videoklipom.


Pesnička s názvom Nádejní blázni je pozitívne ladenou prevzdušnenou letnou pesničkou, ktorej vydanie kapela trochu recesisticky naplánovala na február, keď sú (skoro) všade kopy snehu. Teda v Žiline a okolí určite.

Text skladby sa venuje klasickým problémom, radostiam a strastiam vo vzťahu medzi mužom a ženou. Ale čo je dôležité, s nádejou a dobrým koncom. Autorom textu je spevák Rado Palutka, ktorý popisuje svoj pocit z novinky: "Nestáva sa často, že by sme natočili pesničku, ktorú by som si púšťal dokola dlhšie ako dva týždne a stále jej nemal dosť. Z tohto pohľadu sú Nádejní blázni pre mňa výnimočná pesnička a som nadšený, že sa o ňu môžeme podeliť."


O zvuk a produkciu nahrávky sa opäť postaral dvorný zvukový mág a producent Maťo Barla (Astarot), ktorý si pochvaľoval najmä spoluprácu s rytmickou dvojkou Danculom Divincom (bicie) a Majom Knoškom (basa).

Pozitivita presakuje aj z videa. Režisér a kameraman Pali Slašťan do videa prepašoval pohodu aj prostredníctvom poetických záberov natočených v španielskej Andalúzii, kde sa stačí len prejsť po poli plnom levandulí. Na realizácii klipu sa podieľali aj kreatívci zo žilinského Abrfabr.

Kapela týmto počinom opäť odkazuje všetkým svojim fanúšikom: "Vidíme sa v lete loptoši, nachystajte si hlasivky!"

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla kapela Knut Knotgursen.