Spevák, skladateľ a producent Miro Jaroš svoj piaty album určený dospelým poslucháčom oficiálne vydal už v decembri minulého roka, pokrstil ho však až vo štvrtok večer v bratislavskom Cafe Cverna. Krstnou mamou sa stala speváčka a čoskoro mamička Dominika Mirgová.

Počas slávnostného večera odznelo naživo prvých sedem skladieb z novinky. Mira Jaroša na pódiu sprevádzali huslista Peter Fajta, klavirista Matúš Ferko, na gitaru hral Adam Cisár, za bicie sa posadil Marek Žilinec a vokály odspievala Anabela Mollová. Po Jarošovom boku sa na pódiu objavili aj Dominika Mirgová a TWiiNS. Známe dvojičky Nízlové mu po poslednej odohranej piesni priniesli chutnú raw tortu ako prekvapenie k 37. narodeninám, ktoré oslávi v sobotu 14. marca.

Samotný krst bol v réžii Dominiky Mirgovej. "Ani som nad tým dlho neuvažoval. Jednak mám s Dominikou na albume duet, vedel som, že príde a netuším, ako bude obmedzený čas, ktorý budeme s ňou tráviť po jej pôrode - do akej miery si dá pauzu, do akej nie. Takže s ňou rád trávim ešte tie minúty pred pôrodom a chcel som naplno využiť, že bude aj na krste," zdôvodnil svoj výber krstnej mamy.

Speváčka, ktorá môže práve Jarošovi vďačiť za svoj úspech na hudobnej scéne, prijala ponuku krstiť album #5 s nadšením. "Je to pre mňa veľká česť a zodpovednosť, Miro robí skvelú hudbu a má svoj klub fanúšikov. Takže som rada a želám mu samozrejme veľkú predajnosť, to je na Slovensku asi najpodstatnejšie, pretože všetky pesničky sa už dnes len sťahujú z internetu a albumy už nie sú pre ľudí také podstatné," povedala počas krstu Mirgová, ktorá CD poliala dojčenskou minerálnou vodou.

Optimistický a pozitívny

Rodák zo Žiliny na svojej novej štúdiovke spolupracoval s viacerými hudobníkmi a textármi. Napríklad text piesne Originál napísal slovenský raper Rakby a vokály k nej naspievalo spomínané duo TWiiNS. Na štúdiovke sa nachádzajú tiež duety s Barbarou Haščákovou a s Dominikou Mirgovou. Nielen tieto mená sú však dôvodom, prečo je album podľa Jaroša iný ako jeho doterajšia tvorba.

"Piaty album je viac optimistický a pozitívny. Som známy tým, že riešim skôr také hĺbavé texty, metafory, zamýšľam sa nad životom. Často sú to také smutnejšie pesničky a pri tomto albume som mal pocit, že sa chcem zabávať. Možno to bolo ovplyvnené tým, že som veľa času strávil v okolí Dominiky a tínedžerov, ktorí ju obklopujú a niečo z nich sa na mňa nalepilo," poznamenal hudobník, ktorý počas večera na pódiu na odľahčenie citoval pozitívne aj negatívne časti našej recenzie.

Populárny spevák využil o tri mesiace posunutý krst aj na poďakovanie všetkým, ktorí sa na vzniku nového albumu hudobne podieľali. "Chcem sa poďakovať tiež Marekovi Dankovi, mladému klaviristovi, ktorého som objavil v talentovej súťaži. S Marekom sme za jeden večer pri víne napísali rovno päť skladieb, ktoré sa dostali na #5. Moje veľké ďakujem patrí tiež hlavnému zvukovému producentovi albumu Randymu Gnepovi a dídžejom Metalovi a Demexovi, ktorí sa podieľali na pesničke Vypeckuj rádio," priblížil Jaroš.


Vypočujte si celý album #5 na Deezeri:



Album #5 na CD, ako aj detské CDčka a knihy Mira Jaroša si môžete zakúpiť v internetovom obchode iPark.sk

Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: Michal Petrík

Súvisiaci interpreti: Miro Jaroš