Islandská skupina Kaleo v posledných týždňoch robí čoraz väčšie vlny s piesňou Way Down We Go. Aktuálne sa dostala už medzi desať najhranejších európskych skladieb. Pôsobivý singel hrajú hlavne rádiá v Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku, dariť sa jej začína aj v Čechách, kde prenikla do Top 50.

Skupina Kaleo skladbu Way Down We Go na singli vydala už minulý rok na jar, ale až teraz sa s ňou začala výraznejšie presadzovať. Mladým hudobníkom k rastúcemu záujmu pomohlo napríklad to, že si pieseň vybrali do svojej kampane tvorcovia filmu Collateral Beauty: Druhá šanca, v ktorom účinkuje Will Smith. Po pesničke navyše siahla aj jedna britská farmaceutická spoločnosť.

V USA sa skladba dostala do niekoľkých seriálov, za všetky spomeňme Vampire DiariesOrange Is The New Black. V súčte to znamená cez 500-tisíc predaných singlov len za oceánom. Tam na seba v minulosti skupina upozornila v seriáli Vinyl z produkcie HBO. O tom, že Kaleo miešajú na hudobnej scéne karty, môže vypovedať aj skutočnosť, že od zverejnenia klipu Way Down We Go na konci vlaňajšieho mája pokoril hranicu 25 miliónov zhliadnutí. 


Kaleo pochádzajú z Islandu, kde sa stretli v roku 2012. Zatiaľ nahrali dva albumy a niekoľko EP platní. Ich minuloročná druhá štúdiovka A/B, z ktorej pochádza aj singel Way Down We Go, už atakuje hranicu 200-tisíc predaných nahrávok. To je na alternatívnu kapelu aj vo svetovom meradle veľmi dobrý výsledok. Napríklad predaje albumov omnoho známejších Radiohead sa pohybujú okolo 250 až 300-tisíc fyzických nosičov.

Redakciu Hudba.sk informovala Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music.

Foto: FB.com/officialKaleo