Na uvedení americkej kapely Pearl Jam do Rock'n'rollovej siene slávy sa zúčastnia všetci bubeníci, ktorí v skupine pôsobili. Formácia o tom informovala na Twitteri.

"Sme veľmi radi, že sa budeme môcť stretnúť s každým, kto patril ku kapele. Špeciálne s bubeníkmi, ktorí pred Mattom Cameronom zanechali v skupine svoju charakteristickú stopu," napísali muzikanti. Na slávnosť teda prídu aj Dave Krusen, Matt Chamberlain, Dave Abbruzzese a Jack Irons.

Do Rock'n'rollovej siene slávy však uvedú len Krusena, ktorý bubnoval na debutovom albume kapely Ten (1991), a spomínaného súčasného člena Matta Camerona. Skupinu, v ktorej pôsobia aj Eddie Vedder (spev), Mike McCready (gitara), Stone Gossard (gitara) a Jeff Ament (basgitara), uvedie do siene slávy kanadský hudobník a spevák Neil Young.

Pearl Jam pôsobia na hudobnej scéne od roku 1990. Skupina vznikla počas rozmachu grungeu, no v súčasnosti ju charakterizujú ako osobitú rockovú či alternatívno-rockovú kapelu. Z jej nahrávok sa doteraz predalo na celom svete viac ako 60 miliónov kópií, pričom komerčne najúspešnejší je spomínaný debut Ten (1991) so skladbami Alive, Jeremy, Porch, Even Flow či Oceans.

Pearl Jam majú na konte aj štúdiovky Vs. (1993), Vitalogy (1994), No Code (1996), Yield (1998), Binaural (2000), Riot Act (2002), Pearl Jam (2006), Backspacer (2009) a Lightning Bolt (2013). Ich pôsobenie na scéne zrekapituloval režisér Cameron Crowe v dokumente Pearl Jam Twenty (2011).

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Greg Allen/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Pearl Jam