Slovenská kapela Papyllon predstavuje nový singel Crazy For You. Vycibreným štadiónovým zvukom s chytľavým refrénom, nekompromisným gitarovým sólom a neodmysliteľným charizmatickým vokálom frontmana Bohuša Hajducha sa prešovská pätica fanúšikom pripomína po takmer dvoch rokoch.

Crazy For You je produkčne jednou z najprešpekulovanejších skladieb, ktorou Papyllon avizujú pripravovaný album. Výsledná podoba vehementných gitarovo-synťákových pozadí je výsledkom spolupráce s Adriánom Líškom (Emma Drobná, Peter Lipa), ktorý sa producentsky podieľal už na singloch All The Time a What About Tonight vydaných v roku 2020. Práca na skladbe zabrala takmer štyri roky, extra čas jej "zabezpečila" predovšetkým pandémia, počas ktorej si dala kapela s vydávaním prestávku. 

"Skladba opisuje hlbokú a všetko pohlcujúcu toxickú vášeň, či už vo vzťahu k niekomu, alebo niečomu," Opisuje Bohuš Hajduch ideu tracku, ktorý by sa na prvý pohľad mohol zdať ako typický lovesong. "Táto vášeň či závislosť však nemusí mať len romantickú formu. Môže ísť o toxicitu vo vzťahu k sociálnym sieťam, k práci či návykovým látkam, môže ísť o attention seeking... Všetko toto nás z dlhodobého hľadiska ničí a občas sa kvôli tomu meníme na bláznov."

Prešovčania majú v najbližšom období v pláne výdatne tvoriť a vydávať, ale tiež odohrať čo najviac koncertov vrátane festivalov, čím chce fanúšikom kompenzovať odmlku počas uplynulých rokov. Oficiálna premiéra videoklipu k piesni Crazy For You z produkčnej dielne kolektívu Cool Right je plánovaná na začiatok apríla, žánrovo a emočne pestrý album, ako sľubujú samotní členovia kapely, vyjde pravdepodobne na jeseň roka 2023.

Kapela Papyllon vznikla v roku 2010 a patrí k stabilným pilierom prešovskej hudobnej scény. Zatiaľ posledný dlhohrajúci album s eponymným názvom Papyllon vyšiel v roku 2017, pozornosť si vtedy získal najmä výrazný singel Seventeen, baby, ktorý sa nesie v podobnom "retro" zvuku a atmosfére ako aktuálna novinka.

Pätica má za sebou úspešné dobrodružné turné po východnej Európe a Pobaltí, no v minulosti sa koncertne predstavila aj na festivaloch Rock for People, Grape, Sharpe či Bush. Zostavu tvorí okrem Bohuša Hajducha bubeník Lukáš Lacko, basák Jakub Pastorák, gitarista Juraj Šoltis a gitarista a producent Richard Rác, ktorý len pred týždňom vydal premiérový sólový album Super Magic Sorcerer Of Magic.

Skladbu Crazy For You nájdete aj na streamovacích hudobných službách. Novinky kapely môžete sledovať na oficiálnom webe wearepapyllon.com a sociálnych sieťach Instagram a Facebook.

Text: Matej Kráľ