Na Youtube sa nachádzajú tisícky videí, v ktorých amatérski speváci prezentujú svoje vlastné verzie známych piesní. Vo februári sa tu objavila aj coververzia hitu Skyfall od speváčky Adele, ktorú má na svedomí mladučká Mariangeli. Jej presvedčivý prejav a dospelo spracované video priam vyrážajú dych.

V rámci nahrávky pre newyorské nahrávacie štúdio Hit Streak, ktoré okrem Mariangeli zastrešuje aj ďalších mladých speváckych adeptov, sa obdivovateľka speváčky Adele predstavila v jej ostatnom veľkom hite Skyfall. Bondovka v podaní mladého talentu má na konte už takmer 1,3 milióna prehratí a Mariangeli si za pár týždňov stihla vytvoriť veľké množstvo obdivovateľov na sociálnych sieťach.

Vo videu sa 9-ročné žieňa prevtelí do dospelo vyzerajúcej divy v čiernych šatách a večernom líčení, zatiaľ čo v jej pozadí hrajú ďalšie dve dievčatá na gitaru a klavír. Vo výsledku je však hudba vo videu spracovaná v štúdiu a nie naživo, preto treba "komparzistky" s nástrojmi chápať najmä ako tvorkyňe atmosféry videoklipu. Mariangeli sa však vie i tak výborne predať a pohľady, ktoré hádže do kamery dokazujú, že túžba zapadnúť v hudobnom priemysle je i napriek jej mladému veku silná. Odráža sa navyše aj v ďalších prespievaných songoch, ktoré speváčka zverejňuje na svojom Youtube konte.

Myslíte si, že má mladučká Mariangeli pred sebou veľkú kariéru? Pozrite si jej video Skyfall.

Mariangeli - Skyfall Cover

Text: Michaela Žureková
Foto: Adele.tv / Youtube

Súvisiaci interpreti: Adele