Najvýraznejší mužský finalista súťaže Hlas Česko Slovenska, sympatický spevák Juraj Zaujec, sa chcel zastreliť. Nie však zo zúfalstva z pomerov v šoubiznise, prinútil ho k tomu režisér nového videoklipu. Ten Juraj natočil k singlu Jednou ranou, ktorý v druhej polovici minulého roka úspešne bodoval v slovenských rádiách.

Klip Jednou ranou sa nakrúcal ešte vlani v jeseni na Záhorí, pre diváka však môže pôsobiť aj tak, ako keby vznikal v mexickej púšti. "Nakrúcanie bol pre mňa skvelý zážitok," hovorí Juraj Zaujec. "Počas troch dní som vystriedal viacero kostýmov, liali na mňa vodu a nechali ma potiť sa na slnku,“ spomína s úsmevom. Filmovačku považuje za vynikajúcu skúsenosť.

Réžie videoklipu sa ujal mladý filmár Randy Cold, ktorý Zaujecovi poriadne zavaril. "Vymyslel príbeh, v ktorom hrám dvojúlohu, svoje dobré a zlé ja. Dobrý Juraj uteká pred zlým Jurajom, ktorý chce toho dobrého zastreliť," poodhaľuje spevák pozadie práce na klipe. "Sú tam aj nejaké na prvý pohľad kaskadérske alebo minimálne krkolomné scény, skákal som však do piesku, takže sa mi nič nestalo," dodáva.

Zaujímavosťou je, že videoklip má dve verzie. Jedna je nasadená do hudobných televízií a na oficiálny Youtube profil speváka a druhá, ktorou je o viac než minútu dlhší director's cut, je na Youtube profile režiséra. Pozrite si jeho verziu, ktorú v televízii určite neuvidíte.


Spieval v Legendách, učí v SuperStar

Jediný slovenský finalista Hlasu Česko Slovenska, ktorý sa v ostatnom Slávikovi umiestnil v prvej päťdesiatke medzi spevákmi (obsadil 27. miesto) sa v každom prípade na nedostatok práce sťažovať nemôže. "Súťaž mi priniesla množstvo vystúpení, prakticky od júna až do decembra som sa nezastavil, spolu s kapelou sme odohrali desiatky vystúpení vrátane festivalov," hovorí spevák, ktorá sa popri koncertovaní intenzívne venoval aj vystúpovaniu v televízii. "Veľmi si vážim priestor, ktorý som dostal od tvorcov Legiend popu. Podľa ohlasov moja interpretácia hitov Waldemara Matušku, Dalibora Jandu, Karola Duchoňa či Ivana Krajíčka divákov zaujala."

Zaujec má už pripravených niekoľko nových nahrávok, z ktorých jedna by už čoskoro mohla byť novým singlom. "Jedna pesnička je o láske, ďalšia je mierne protištátna, pri jednej sa ma ľudia pýtajú, či to myslím vážne. Ale všetky sú zo života a o živote a verím, že sa postupne uchytia a ľuďom sa budú páčiť," hovorí. S propagáciou noviniek sa však príliš nenáhli, pretože vzápätí prezrádza, že kým pred rokom bol v televíznej šou na strane súťažiacich, teraz začínajúcim talentom pomáha. "Všetko má svoj čas. V súčasnosti som pracovne vyťažený ako hlasový pedagóg finalistov v aktuálnej SuperStar."

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Peter Lehotský, PR manažér speváka.

Súvisiaci interpreti: Juraj Zaujec