Aless Capparelli si za veľmi krátky čas získala medzi slovenskými poslucháčmi množstvo fanúšikov, ale aj neprajníkov, ktorým už venovala niekoľko skladieb. Kontroverzné reakcie ju však neodradili od ďalšej práce a už čoskoro uvedie na trh svoj druhý album s názvom 18. Najnovšou ochutnávkou z neho je spolupráca s Delikom z formácie Moja Reč.

Aless začínala tak, ako mnohé mladé speváčky - spievaním coververzií, ktoré nahrávala na Youtube. Medzi najúspešnejších nováčikov na slovenskej scéne sa však vyšvihla v roku 2015 vďaka Egovmu projektu Podzemgang a kompilácii Iní, na ktorej sa predviedla najmä ako raperka, a ešte v závere toho istého roka stihla vydať svoj debutový album s názvom 17. Ním napriek nevyzretosti, ktorá k jej veku samozrejme patrí, dokázala, že vie vytvoriť celistvú nahrávku, ktorá si nájde svojich poslucháčov. Svedčia o tom aj milióny prehratí videosinglov ako Narodená pre výhru, Bez argumentov alebo Naozaj Real.

Rok 2016 Aless zasvätila hlavne živým vystúpeniam, singlom a spoluprácam so zaujímavými menami, no ešte pred letom sa pustila aj do tvorby druhého albumu. Približne po roku je album nahratý a bude niesť názov 18, ktorý rovnako ako pri debute korešponduje s vekom autorky. Na nahrávke bude 15 skladieb, na ktorých sa podieľali aj štyria hostia - raperi Majself, Separ a Supa a Delik z Mojej Reči. Práve posledný menovaný hosťuje v novom melancholickom singli Rešpektujem, ktorý potvrdzuje, že Aless ako raperka, speváčka aj textárka dozrieva a minimálne svojej generácii poslucháčov má čo povedať.


Nový videoklip dopĺňa trojicu doteraz zverejnených singlo Démon, BlackpageZa cenu fejmu, no vzhľadom na zvučné mená hostí sa dá predpokladať, že klipov bude ešte viac. Zaujímavé sú nielen mená na featuringoch, ale aj hudobní producenti jednotlivých skladieb. Tých je spolu trinásť a sú medzi nimi Grimaso z H16, ktorý produkoval aj singel Rešpektujem, kanadskí The Glowsticks, Smart z DMS či Dualit Beatz.

Album vznikol v štúdiu la Familia de Sangre v Pezinku a o jeho finálny zvuk sa postaral Marek Šurin. Aless dnes spolu so zverejnením singla s Delikom oficiálne spúšťa aj predpredaj svojej druhej sólovky na stránke shop.rukahore.sk, kde si môžete objednať CD aj s podpisom

Tracklist albumu 18 od Aless:

1. Intro (prod. Kwyhu)
2. Obetujem (prod. GonziBeatz) 
3. Démon (prod. Dualit Beatz)
4. Blankpage (prod. Grizzly) 
5. Rešpektujem feat. Delik (prod. Grimaso)
6. Čas párty (Showtime) (prod. The Glowsticks) 
7. Skúšajú ma feat. Majself (prod. Handy beatz, Grizzly)
8. Gangstri (prod. Pryor music)
9. Za cenu fejmufeat. Separ (prod. Smart)
10. Odchádzam z hoodu (prod. Dualit Beatz)
11. Kontroverzná (prod. Feribeatz)
12. To čo znamenáš feat. Supa (prod. B.eye)
13. Dáma (prod. Gonzi beatz)
14. Správne slová (prod. Endorphin takedown)
15. Tieň (prod. Homes)


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla manažérka speváčky Mária Gašparová. Článok sme upravili a doplnili.