Multižánrový protikorupčný festival Pucung bude tento rok online, potrvá týždeň a bude zadarmo. V poradí 4. ročník podujatia prinesie diskusie, webinár na tému "Ako sa nezblázniť zo zlých správ" či koncert kapely Modré hory. Program bude festival streamovať každý večer od 19. do 24. apríla na Facebooku.

Podujatie má za cieľ spojiť inšpiratívnych ľudí, vyspovedať kľúčové osobnosti z občianskej spoločnosti, novinárskeho prostredia, politiky a kultúry. "A ukázať, že pozitívna zmena je možná," odkazujú organizátori podujatia.

Prvé tri ročníky hostila košická Tabačka. Tento rok sa tam návštevníci stretnúť nemôžu, no organizátori sa rozhodli využiť obdobie pandémie na to, aby festival spoznalo čo najviac ľudí aspoň v online verzii. "Rozhodli sme sa zo situácie vyťažiť maximum. Bežne jednodňové podujatie pre 500 ľudí bude tentoraz trvať celý týždeň a bude dostupné pre všetkých s internetovým pripojením," uviedla Klára Bernátová z Nadácie Zastavme korupciu.

Jedným z hlavných bodov programu bude vo štvrtok 22. apríla diskusia o tom, či sa dá vôbec zbaviť korupčnej chobotnice na Slovensku. Hosťami sú špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, minister vnútra Roman Mikulec, riaditeľka Nadácie Zastavme korupciu Zuzana Petková a investigatívna novinárka Denníka N Monika Tódová.

V piatok 23. apríla môžete o 19:00 sledovať koncert formácie Modré hory, ktorá je najvýraznejším slovenským predstaviteľom tzv. conscious (uvedomelého) hip-hopu. Diváci sa môžu tešiť aj na nový formát PechaKucha s témou Dobro v čase korony & Všetko zlé je na niečo dobré (21.4.). Počas šiestich popoludní a večerov sa uskutoční tiež premietanie filmov, diskusia o tajných službách či webinár Ako sa nezblázniť zo zlých správ.

Jednotlivé časti programu budú streamovať na sociálnej sieti, kompletný program nájdete na oficiálnej stránke podujatia www.pucung.sk. "Všetci prežívame ťažké časy, preto sme sa rozhodli, že okrem premietania filmov bude celý program zadarmo," uzavrela Bernátová.

Zdroj: TASR (informovala Klára Bernátová z Nadácie Zastavme korupciu), Hudba.sk edit
Foto: archív skupiny Modré hory