Na tohtoročnom odovzdávaní Billboard Music Awards, ktoré sa uskutoční v nedeľu 18. mája v Las Vegas, vystúpi aj novozélandská speváčka Lorde. Rodáčka z Aucklandu, ktorá získala dvanásť nominácií, predvedie pieseň Tennis Court z jej debutového albumu Pure Heroine (2013).

Na udeľovaní Billboard Music Awards sa okrem Lorde predstavia napríklad aj Jennifer Lopez, Imagine Dragons, John Legend, Miley Cyrus či Ricky Martin. Jedna časť programu ceremónie bude venovaná i zosnulému Michaelovi Jacksonovi a jeho novému posmrtnému albumu Xscape. Podľa slov organizátorov by mal byť spevák prezentovaný tak, ako ho verejnosť zatiaľ nikdy nevidela.

Zoznamu nominovaných na Billboard Music Awards vládne americká rocková kapela Imagine Dragons s trinástimi nomináciami, ktorá však môže získať maximálne dvanásť cien, keďže v kategórii Najlepšia rocková skladba majú až dve piesne.

Imagine Dragons sa okrem toho uchádzajú o prvenstvo napríklad aj v kategóriách Interpret roka, Najlepšie duo alebo skupina či Najlepší rockový album za štúdiovku Night Visions (2012). O jednu nomináciu menej získali spomínaná Lorde a spevák Justin Timberlake. Nasledujú Katy Perry s desiatimi a Miley Cyrus a duo Macklemore & Ryan Lewis, ktorí majú zhodne po deväť nominácií.

Zdroj: SITA, archív Hudba.sk
Foto: Facebook.com/lordemusic

Súvisiaci interpreti: Lorde