Najlepší spôsob ako zmapovať "film svojho života" predviedol v novom videoklipe Ed Sheeran. Na štyri a pol minútach ukazuje svoju cestu k tomu, ako sa stal jedným z najospevovanejších hudobníkov súčasnosti. Z rodinného archívu tak vyťahuje nielen prvý školský klavírny koncert, ale aj svoje vystúpenie pred masou fanúšikov na festivale.

Ed Sheeran ponúka svojim fanúšikom už piaty singel z oceňovaného albumu x (čítaj multiply - násobiť), ktorý vydal ešte vlani. Po skladbách Sing, Don't, Thinking Out Loud a Bloodstream, v ktorej hosťuje aj zoskupenie Rudimental, teraz ponúka videoklip k piesni Photograph. Intímnu pieseň o snahe zachytiť lásku aspoň na fotografii zložili spolu s Edom hip-hopoví producenti Jeff Bhasker (Snoop Dogg, Jay Z) a Emile Haynie (Eminem). V príslušnom videoklipe je však obľúbený ryšavý spevák ešte osobnejší.

Od školského klavíra na svetové pódiá

To, že splnenie sna byť hudobníkom často sprevádza drina, dokazuje aj zlepenec videospomienok autora. V nich síce nechronologicky avšak celkom milo mapuje svoj život od detstva až po status žiadanej megahviezdy. Hudobná snímka začína priblížením na úsmev niekoľkomesačného Eda, pokračuje jeho odhaleným detským telíčkom, čo môže rozcítiť nejednu mamičku a fanúšičku zároveň, a pokračuje pubertiakom na rohu ulice okúňajúcim sa vyspievať si peniaze.

Z veľkej miery je video "iba" milou spomienkou na detstvo. Bolo by však pochopiteľné, keby bolo aj vďakou matke, keďže vyšlo deň pred Medzinárodným dňom matiek. Napokon sa práve vďaka prepojeniu detského klavírneho koncertu v škole s obrovským davom ľudí na festivalovom koncerte a prestrihmi na všetky nástroje, na ktoré sa Ed Sheeran učil hrať, divák dozvie, čo všetko na ceste za svojím cieľom spevák zažil. Z toho vyplýva aj jeho toľkokrát medializovaná skromnosť a pokora. Nie nadarmo ho teda v britských kuloároch nazývajú aj "najmilejším chlapíkom hudobného priemyslu".


Mohlo by vás tiež zaujať:

Ed Sheeran v Prahe: Hudobný fenomén (nie)len pre tínedžerky

Tento cover vás dostane: Ed Sheeran oživil sexom nabitý hit Christiny Aguilery

Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran