Kanadská džezová klaviristka a speváčka Diana Krall sa v septembri predstaví v Rakúsku a Českej republike. Päťdesiatdvaročná rodáčka z Britskej Kolumbie odohrá najprv so svojím kvartetom 18. a 19. septembra dva koncerty vo Wiener Konzerthaus a nasledujúci deň vystúpi v brnianskej DRFG Arene v rámci šestnásteho ročníka festivalu JazzFestBrno.

Vystúpenia budú súčasťou európskej časti jej svetového turné k novému albumu Turn Up The Quiet, ktorý vyšiel 5. mája. Okrem Viedne a Brna zahrá a zaspieva napríklad aj v Amsterdame, Berlíne, Bruseli, Londýne, Kodani, Osle, Štokholme, Paríži, Monaku, Ríme, Ženeve či Barcelone.

Diana Jean Krall je držiteľkou piatich cien Grammy. Debutový album Stepping Out vydala v roku 1993, pričom odvtedy uviedla na trh ďalších dvanásť štúdioviek. S albumami The Look Of Love (2001), The Girl In The Other Room (2004), From This Moment On (2006), Quiet Nights (2009), Glad Rag Doll (2012) a Wallflower (2015) sa dostala do top 10 amerického rebríčka Billboard 200. V roku 2000 jej udelili Rad Britskej Kolumbie a o päť rokov neskôr získala hodnosť dôstojníčky Radu Kanady.

Zdroj: SITA (Dianakrall.com, Jazzfestbrno.cz, archív)
Foto: Dianakrall.com

Súvisiaci interpreti: Diana Krall