Prešovský amfiteáter sa stal obľúbeným a vyhľadávaným miestom nielen pre Prešovčanov, ale aj ľudí zo širokého okolia. Po úspešnom minuloročnom otvorení kultúrno-spoločenského parku, ktorý je vytvorený v jeho hornej časti, organizátori chystajú aj tento rok viacero podujatí so zvučnými menami. Sezónu na amfíku dnes otvára Festival Moravského folku.

Oddychová zóna v centre mesta plná zelene bude i tento rok plniť funkciu kultúrneho miesta, kde si príde na svoje nejeden návštevník. Miro Tásler za OZ Amfiteáter Prešov avizoval, že aj túto sezónu sa môžeme tešiť na bohatý kultúrny program. Celú šnúru podujatí otvorí už túto sobotu Festival Moravského folku s Tomášom Kočkom a orchestrom. Koncom mája vystúpi aj speváčka Kristína, ktorá žne v poslednom období veľké úspechy nielen na slovenskej, ale i českej hudobnej scéne.

V júni bude amfiteáter dejiskom kultúrneho programu počas tohtoročných Dní mesta Prešov, ktoré sa už tradične konajú na mestskom námestí. Na prešovskom amfíku počas nich vystúpia stálice československej hudby ako Buty, Alkehol, Jan Kryl a mnohí iní interpreti. Všetky podujatia, s výnimkou koncertu speváčky Kristíny, budú pre návštevníkov bezplatné.

Kultúra v meste Prešov v júni vyvrcholí najväčším hudobným festivalom na východe Slovenska – Dobrým festivalom, ktorý tento rok napíše svoju jubilejnú desiatu kapitolu. Organizátori pri tejto príležitosti prezradili viacero známych zahraničných mien, akou je v súčasnosti hviezda svetovej hudobnej scény speváčka LP, David Hasselhoff, Graham Candy, Dario G, či Sepultura. Okrem nich vystúpia aj IMT Smile, Kandráčovci, Heľenine oči, Chikiliki tu-a, Čechomor, Peter Nagy, Slobodná Európa a mnohí ďalší.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Miro Tásler. 
Titulná foto: Lýdia Jušková

Súvisiaci interpreti: Alkehol, Kristína