Košická multižánrová skupina Universum Project vydala nový karanténny singel s názvom V kroku rovní. Skladbou sa formácia prihovára svojim priaznivcom s dôležitou myšlienkou - v týchto ťažkých časoch je dôležité vedomie, že na to nie sme sami.

Novinka je prvou zo série skladieb, ktoré si členovia kapely Universum Project nahrávajú a produkujú úplne sami, a to od nahratia hudby až po finálny strih videoklipu a propagáciu. Pieseň V kroku rovní nahrávala skupina koncom apríla a celá hudba bola nahratá v jeden deň za pomoci jedného mikrofónu.

Bubeník a autor textu Richard Hritz prezradil, že inšpiráciou tejto skladby sú "priateľstvo, rodina, domovina, večná mladosť, príroda a zážitky v nej". Už čoskoro sa fanúšikovia skupiny Universum Project môžu tešiť na ďalšiu produkciu z tejto "DIY série".


Členovia skupiny Universum Project začínali tak ako väčšina mladých rockových kapiel - hraním coververzií rokmi overených svetových a domácich hitov. V súčasnosti sa však zameriavajú primárne na vlastnú tvorbu evokujúcu "staré dobré časy", v ktorej spájajú prvky rocku, jazzu či blues. Sami seba pritom charakterizujú ako art-rockovú kapelu.

Aktuálnu zostavu tvoria okrem spomenutého bubeníka Richarda Hritza aj gitarista a klavirista Filip Mischura, gitarista Benjamín Tóth a basgitarista Matej Kopunič.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Filip Mischura. Text správy sme doplnili a upravili.