Americká country speváčka, držiteľka piatich cien Grammy, Naomi Judd sa sama smrteľne postrelila. Prezradila to jej dcéra, herečka Ashley Judd, vo štvrtok, dva týždne po tom, čo jej matku našli doma mŕtvu. Informácie priniesla tlačová agentúra DPA.


Naomi Judd
(76) zomrela na strelné poranenie, ktoré si sama spôsobila, uviedla jej dcéra novinárke Diane Sawyer v televíznom programe "Good Morning America". Dodala, že ona a rodina nechceli zverejňovať tieto súkromné detaily, ale vedeli, že nakoniec vyjdú na povrch. Takže Ashley radšej využila svoj žiaľ na to, aby upozornila na potrebu pomáhať ľuďom s duševnými chorobami.

Britský denník The Guardian na základe informácií od speváčkinej dcéry napísal, že držiteľka hudobných cien Grammy trpela depresiou a spáchala samovraždu strelnou zbraňou. 
"Moja matka vedela, že ju a jej trápenie vnímame. Keď hovoríme o duševnej chorobe, je veľmi dôležité, aby sme rozlišovali medzi našou milovanou osobou a chorobou. Je to veľmi skutočné, je to ničivé," povedala Ashley Judd.

V prvom vyhlásení po speváčkinej smrti 30. apríla herečka a jej sestra Wynonna pripísali smrť svojej matky "duševnej chorobe". Deň po smrti bola speváčka spolu so svojou dcérou Wynonnou, s ktorou tvorila spevácke duo The Judds, uvedená do Siene slávy country hudby. Slávnosť bola poznačená smútkom za tragicky zosnulou umelkyňou.


Zdroj: TASR (Hudba.sk edit)