Speváčka Janais už takmer 10 rokov žije v Bratislave, no na svoj rodný Prešov nezabúda. S tamojšími umelcami sa jej dobre spolupracuje a stále sa na východ republiky vracia. Dôkazom toho je aj najnovšia skladba Keď ta niet z jej pripravovaného druhého albumu.

Janais sa postarala o hudobnú aj textovú stránku skladby, no na pomoc si zavolala svojho spolužiaka z Gymnázia sv. Moniky v Prešove, Martina Husovského. "Už na strednej škole ma Martin doprevádzal na klavíri na rôznych speváckych súťažiach. V roku 2001 som s jeho pomocou a piesňou Je suis malade od Lary Fabian vyhrala celoslovenskú spevácku súťaž Zlatý gaštan a krajské kolo Francúzskej piesne," zaspomínala si Janais, ktorá novinku Keď ťa niet nahrala pod dohľadom producenta Vlada 'Randyho' Gnepu.

Hneď ako začala o skladbe premýšľať ako o duete, bolo jej jasné, že osloví Martina Husovského. "Na strednej škole sme mali k sebe blízko aj ako textári. Neznášali sme matematiku, fyziku a chémiu, no literatúra bola naša. Obaja sme dokonca boli členmi školského divadla Logos. Martin na skladbu zareagoval veľmi pozitívne a spolu sa nám podaril veľmi pekný výsledok," dodala speváčka.

Janais feat. Martin Husovský - Keď ťa niet

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nikoleta Kováčová, PR manažérka Janais.

Súvisiaci interpreti: Janais