Prešovský Dobrý festival sa blíži a skupina IMT Smile potvrdzuje ďalšieho hosťa, ktorý vystúpi na jej koncerte 22. júna. Okrem Richarda Müllera, ktorého účasť bola avizovaná už skôr, sa k "Rodine IMT Smile" na pódiu pridá aj Katka Knechtová, ktorá so skupinou v polovici 90. rokov nahrala debut Klik Klak (1997, reedícia 2004).

"S Katarínou si po neuveriteľných pätnástich rokoch zaspievame piesne z nášho prvého CD ako Nepoznám alebo Ráno," upresňuje Ivan Tásler z IMT Smile. Na aktuálnom albume Rodina sa nachádza aj nanovo nahraná pesnička Vŕba z ranných čias skupiny, v ktorej vokály patria práve Kataríne Knechtovej.

Tá sa už na exkluzívne festivalové vystúpenie na domácej pôde teší. "Spojil nás Ivanov telefonát, ktorý vyústil cez spomienky do spolupráce. Opäť v tom bola náhoda a hudba ako pred šestnástimi rokmi. V každom prípade sa na to teším," dodáva speváčka, ktorá na obdobie v radách IMT Smile dnes spomína veľmi rada.

Exkluzívne zakončenie turné

Momentálne najúspešnejšia prešovská skupina na Dobrom festivale symbolicky zakončí turné k novému albumu, no nebude to klasický koncert IMT Smile. Pôjde o viac ako dvojhodinovú show, počas ktorej budú môcť fanúšikovia výnimočne vidieť naživo spoluprácu dvoch velikánov slovenského popu Richarda Müllera a Ivana Táslera.

Fanúšikovia sa môžu tešiť na hity ako Srdce jako kníže Rohan, Nahý II, Tajné milovanie či novinku Útek z Müllerovho posledného albumu Ešte (2011). Hudobníci si tak pripomenú spoluprácu spred desiatich rokov, kedy IMT Smile boli Richardovou kapelou na turné.

Richard Müller a IMT Smile - V tom istom meste (live - Praha, Lucerna, 2001)

Dobrý Festival 2012 sa uskutoční 22. a 23. júna, po prvýkrát na prešovskom Amfiteátri, ktorý bol dlhé roky nefunkčný. Lístky sú v predpredaji v sieti Ticketportal.

Okrem IMT Smile a ich hostí sa predstavia na troch pódiách aj interpreti ako N.O.H.A. - Circus Underground, Goldie, Čechomor, Kinky Movement, Groovin' Heads & Terrence Williams, Xindl X, Chiki Liki Tu-a, Para, The Cubes, B-complex, Get Explode a ďalší.

Kompletný program sa čoskoro objaví na www.dobryfestival.sk

Redakciu Hudba.sk informoval Edo Kopček, PR manažér Dobrého festivalu 2012.


Foto: Marianna Mihálkinová (archív Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: IMT Smile, Katarína Knechtová