Tvrdý rocker sa v ňom nezaprie! Frontman americkej kapely Foo Fighters, Dave Grohl, sa v piatok večer počas koncertu vo švédskom Göteborgu nešťastne zranil. Po páde z pódia si 46-ročný spevák zlomil nohu a museli ho ošetriť záchranári. Na radosť fanúšikov sa však rýchlo vrátil a koncert dohral.

Švédske publikum bude zrejme na piatkový koncert Foo Fighters na göteborskom štadióne spomínať ako na šťastie v nešťastí. Nepríjemný pád Davea Grohla prišiel hneď v úvode koncertu - krátko po začiatku druhej skladby Monkey Wrench a chvíľu to vyzeralo tak, že sa očakávaná šou zruší. "Dámy a páni, milujem vás, ale myslím, že som si práve zlomil nohu. Skutočne som si ju zlomil," uviedol Grohl do mikrofónu bezprostredne po páde a fanúšikom sa nezabudol ospravedlniť.


Nič ho nezastaví

Zatiaľ čo kapela sa snažila vyplniť nečakané prerušenie koncertu coververziami, v ktorých sa mikrofónu ujal bubeník Taylor Hawkins, frontmana v zákulisí ošetrovali lekári. Približne po štvrťhodine ho však priviedli späť na pódium na nosidlách a usadili na stoličku. "Neodídem z pódia, kým mi to doktor neprikáže. Možno nemôžem chodiť či behať, ale stále môžem hrať na gitaru a kričať," potešil tisícky fanúšikov Grohl, ktorý pokračoval vo vystúpení s obviazanou nohou - posediačky aj o barlách.

Hudobník sa tak k svojmu zraneniu postavil nanajvýš hrdinsky a Twitter od piatka večera zaplavili obdivné reakcie na jeho adresu: "Je tak odovzdaný a silný, skoro sa uzdrav, Dave!", "Toto sú gule z ocele, rešpekt!", či "Dave Grohl si zlomil nohu vo Švédsku, no vrátil sa! Ideš, môj hrdina!" (My Hero = hit Foo Fighters z roku 1998)


Rockovej ikone posledných troch desaťročí sa tak podarilo v oddanosti fanúšikom prekonať aj nedávno zraneného Enriqueho Iglesiasa. Ten v prvú júnovú sobotu pokračoval vo vystúpení napriek tomu, že si na pódiu dorezal prsty pri manipulácii s letiacim dronom. Neskôr na lekárskom vyšetrení zistil, že jeden z prstov má dokonca zlomený. Grohlova diagnóza snáď nebude vážnejšia, než bežná zlomenina, v každom prípade však svojím prístupom opäť raz ukázal, prečo ho hudobný svet miluje.

Aktualizácia: V noci zverejnená fotografia s röntgenovou snímkou na Twitteri Foo Fighters potvrdila zlomeninu. Skoré vyzdravenie!

Čítajte viac: Foo Fighters zrušili dva koncerty, lekár nariadil Grohlovi odpočinok

TIP: Foo Fighters vystúpia v novembri vo Viedni a Krakove


Text: Michaela Žureková (Consequenceofsound.com, Aftonbladet.se)
Foto: John Shearer/Invision/AP Images / Reddit.com

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters