Festival Rockscape sa po troch rokoch v banskobystrickom amfiteátri presúva do centra mesta - na Hornú ulicu. Počas troch festivalových dní sa na pódiu predstavia obľúbené festivalové kapely ako Horkýže Slíže, Para alebo Chiki Liki Tu-a, ale aj česká legenda Stromboli. Nebudú chýbať oddychové zóny a ožije aj záhrada pri vile Dominika Skuteckého.

Piaty ročník festivalu odštaruje už v piatok 23. júna, kedy sa v priestoroch Klubu 77 predstaví šesť kapiel tvrdšieho razenia. Popri zástupcoch domácej scény zahrajú aj Incarnit zo Švédska a hardcorová pätica Konfront z Prahy.

Festival na ulici, v záhrade i v prítmí klubových priestorov

Sobotný program sa začne už podvečer a na hlavnom pódiu fanúšikov do nálady dostane prešovská kapela Heľenine oči. Stage postavený priamo na Hornej ulici bude hostiť to najlepšie z domácej scény. Vo večerných hodinách sa postupne predstavia Horkýže Slíže a Para a tí, ktorí ešte budú mať funkčné hlasivky, si pred polnocou budú môcť zaspievať najväčšie hity spolu s kapelou Chiki Liki Tu-a.


Klub 77 bude počas hlavných festivalových dní slúžiť ako druhý stage, kde sa počas večera predstavia menej známe, ale určite nemenej kvalitné kapely - gitarista Slobodnej Európy so svojim sólovým projektom Sveťo Korbeľ & Personál, z Martina zavítajú Mr. Teddy & The Sidekicks a v rámci invázie prešovských kapiel vystúpi aj N3O Akustika. Záver večera bude v znamení Balkan Beat Party pod vedením sympatického dua Malalata.

Nedeľný program bude rovnako bohatý. V spolupráci so Stredoslovenskou galériou pripravili organizátori od predpoludnia piknik v záhrade vily Dominika Skuteckého s voľným vstupom. Okrem rôznych aktivít pre deti i dospelých sa môžu návštevníci tešiť na autorské čítanie Braňa Jobusa a koncert Vrbovských víťazov, ktorí predstavia svoj netradičný priemyselný folklór, zahraný na bizarných vlastnoručne vyrobených hudobných nástrojoch. Ďalej vystúpi aj domáce Mestské divadlo - Divadlo z Pasáže s úspešnou divadelnou rozprávkou Na paši.

Do centra len s platnou vstupenkou

V nedeľu od 16:00 sa Horná ulica opäť uzavrie a vstup do areálu bude možný len s platným festivalovým lístkom. Vrcholom nedeľného programu bude vystúpenie českej legendy Stromboli v najlepšej zostave s Michalom Pavlíčkom či Bárou Basikovou. Pôjde o prvý z dvoch koncertov, ktoré kapela na Slovensku odohrá a banskobystrickému divákovi sa predstaví presne po 30 rokoch.


Okrem Stromboli uvidia fanúšikovia dobrej hudby maldé talenty z Hudobno-tanečného štúdia Zvolen, domácu hard-rockovú formácia Peacock Ball a festival uzavrie legendárna bluesová kapela ZVA 12–28 Band.

Kapacita festivalového areálu je oproti minulým ročníkom menšia, ale zážitok bude o to intenzívnejší, keďže koncerty priamo v historickom centre Banskej Bystrice budú mať určite jedinečnú atmosféru. Jednodňové vstupenky a festivalové premanentky je možné zakúpiť v sieti Predpredaj.sk.  

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Zdroj: PR
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk