Americký muzikant Tomo Miličević už nebude členom rockovej kapely Thirty Seconds To Mars, v ktorej pôsobil ako gitarista. Oznámil to vo vyhlásení, ktoré zverejnil na Twitteri. "Prosím, verte mi, keď hovorím, že toto je najlepšia vec pre mňa a takisto aj pre kapelu," uviedol 38-ročný rodák zo Sarajeva.

"Aj napriek tomu, že je to neuveriteľne bolestivé pre môj vzťah a lásku ku všetkým, ktorých sa to týka, viem, že táto bolesť bude pre mňa prchavá," vyjadril sa gitarista, ktorý sa k formácii pridal v roku 2003. Zároveň poďakoval frontmanovi kapely Jaredovi Letovi a bubeníkovi Shannonovi Letovi za to, že mu umožnili byť "malou súčasťou ich sna". "Aj napriek tomu, že odchádzam z kapely, môj duch rodinu nikdy neopustí," dodal. Kedy a prečo sa rozhodol z kapely odísť ale nevysvetlil.

Skupina Thirty Seconds To Mars je aktuálne na Monolith Tour, v rámci ktorého sa predstaví aj 31. augusta na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Turné sa začalo v marci, ale Miličević sa na ňom už nezúčastnil. Kapela to vtedy zdôvodnila tým, že si "dáva pauzu od turné, aby sa mohol vyrovnať s určitými osobnými problémami". Jared Leto ani jeho brat Shannon, ktorí sú zakladajúcimi členmi formácie, sa k muzikantovmu odchodu zatiaľ nevyjadrili.

Thirty Seconds To Mars vznikli v roku 1998 v Los Angeles. V roku 2002 vydali debutový album 30 Seconds to Mars, po ktorom nasledovali štúdiovky A Beautiful Lie (2005), This Is War (2009), Love, Lust, Faith And Dreams (2013) a America (2018). Medzi ich najznámejšie skladby patria napríklad The Kill, From Yesterday, This Is War, Closer To The Edge či Up in the Air. Na konte majú okrem iného Billboard Music Award, NME Award, deväť MTV Europe Music Awards alebo tri MTV Video Music Awards.

Kapela včera zverejnila nový videoklip k skladbe Rescue Me.


Zdroj: SITA (bbc.com, archív)
Foto: Nabil Elderkin

Súvisiaci interpreti: 30 Seconds to Mars