Druhý album elektronickej pesničkárky Ima Teva spája s debutom iba vydavateľstvo Divnosti a hlas Petry Juráčkovej. V kruhu funguje ako výpoveď tridsaťročnej ženy a slúži aj ako veľmi osobná bodka za jedným životným obdobím. Poslucháčov albumom sprevádza okrem atmosférickej elektroniky tiež minimalistické, no o to pôsobivejšie české texty a komorný vokál.

"Na albume V kruhu sa tak trochu vraciam k svojim hudobným koreňom. Rozvinula som tu niekoľko nápadov, ktoré vznikli úplne na začiatku, keď ešte Ima Teva fungovala ako môj sólový projekt. A s touto doskou som sa k sólovej tvorbe a vystupovaniu vrátila," odhaľuje pozadie vzniku niektorých skladieb Petra Juráčková a pokračuje: "Zároveň som si ale vyskúšala veľa úplne nových vecí, na celom albume sú napríklad české texty."

"Kruh nie je myslený ako negatívny symbol akéhosi bezvládneho motania sa. V živote sa situácia a motívy prirodzene opakujú, to poznáme všetci. Vracajú sa nám príjemné veci a tie negatívne nás nútia sa pohnúť a vrátiť sa po kružnici späť k sebe. Kruh je tiež symbolom ženskosti, prírodných cyklov, určitého poriadku. A to sú všetko obrazy, ktoré sú pre mňa veľmi dôležité," vysvetľuje ústredný motív Juráčková.

"V kruhu je pre mňa nekompromisný hudobný zážitok, ktorého atmosféra sa zarýva až do špiku kostí. Album dokáže byť ako úplne neústupný a odhodlaný preraziť hlavou múr, tak i na kosť obnažený a bolestivo intímny. Použitá elektronika a syntetizátory tu nie sú v roliach zvukových hedonistických spasiteľov sveta, ale skôr ako zranení duchovia minulosti, ktorí vám svojimi žalospevmi nedajú spať," hovorí Tomáš Tkáč, producent albumu a zakladateľ vydavateľstva Divnosti, na ktorom v roku 2019 vyšiel aj speváčkin debutový album Chant.



Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Alžběta Trusinová. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Barbora Linková