Po troch vydaných singloch prichádza pražská gitarovka WYFE so zatiaľ najpriamočiarejším singlom '95 v čase, ktorý prináša nádej na prvé živé vystúpenie tejto vlani vzniknutej formácie. Trio sa predstavilo v rámci streamovaného koncertu, avšak práve nový singel, ktorý medzi výberom tiež zaznel, ukazuje energiu, ktorú od WYFE môžeme očakávať pri niektorom z naozajstných koncertov.

"Témou songu '95 je tá chvíľa vo vzťahu, kedy ide všetko trochu do kytičiek. Chvíle, kedy už sú karty rozdané, nevyhráváš, ale zložiť ich ešte nechceš. Len si ich držíš v ruke a naťahuješ moment, než ich hodíš na stôl. Občas to tak vo vzťahoch býva a všetko nekončí taniermi na stene alebo dramatickým odchodom," vysvetľuje frontman zoskupenia Marek Kedzior. "Ukazuje kapelu WYFE zase v novom svetle. Vieme napísať aj rýchlu vec ideálnu na letné festivaly. Tak snáď sa tento rok budú nejaké konať," dopĺňa ho gitarista Martyn Starý. "A snáď nás na nejaké pozvú. Živého hrania už sa vážne nemôžeme dočkať," dodáva.


Spoločne so singlom vychádza aj veľmi vydarená verzia piesne Golden od Harryho Stylesa. Kapela sa zhoduje, že práve druhá platňa tohto speváka Fine Lines, z ktorého track Golden pochádza, je v súčasnej hudbe naozajstným klenotom. "Piesni sme dali taký postpunkový nádych a strašne to funguje. Opäť sa potvrdzuje, že dobrý song vynikne v akomkoľvek aranžmáne," zhoduje sa kapela.

Nahrávka vyšla na všetkých digitálnych platformách a spoločne s ňou sa kapela pripravuje na niekoľko letných koncertov, ktoré v najbližšej dobre zverejnia. V zásobe má tiež veľké množstvo materiálu na vydanie, vrátane jednej vydarenej hviezdnej kooperácie.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Nikol Klevcovova. Text správy sme upravili.