Líderka britskej formácie Florence and the Machine - Florence Welch, musela pre zranenie hlasiviek zrušiť svoje vystúpenia na festivaloch Optimus Alive! a Benicassim. "Áno, je to pravda, nakoniec sa to stalo, stratila som hlas. Poranila som si hlasivky a povedali mi, že týždeň nemôžem spievať," uviedla na Twitteri.

"Ospravedlňujem sa všetkým fanúšikom. Aj tak som zúfalo chcela vystupovať, ale povedali mi rezolútne nie, ak si hlasivky nechcem poškodiť natrvalo. Dúfam, že vám to v budúcnosti vynahradím," napísala. Neskôr sa fanúšikom poďakovala za ich podporu a odkazy, v ktorých jej želajú skoré uzdravenie.

Formácia Florence and the Machine vznikla v roku 2007 v Londýne. V ankete talentov BBC Sound of 2009 skončila na treťom mieste a už o necelé dva mesiace si prevzala Brit Award v kategórii Critic's Choice. V lete toho istého roku sa prezentovala debutovým albumom Lungs (2009), s ktorým ovládla britský rebríček. Kapela zaň vo februári 2010 dostala Brit Award, tentoraz v najprestížnejšej kategórii Album roka.

Na úspech prvotiny nadviazali štúdiovkou Ceremonials (2011) obsahujúcou single What the Water Gave Me, Shake it Out, No Light, No Light, Never Let Me Go a Spectrum. Skupina album nahrávala v slávnych Abbey Road Studios v Londýne, ako producent je pod ním podpísaný Paul Epworth. Vo februári sa Florence and the Machine tešili z dvoch cien magazínu NME.

Florence and the Machine - Spectrum

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Chris Pizzello

Súvisiaci interpreti: Florence and the Machine