Tento rok sa Lina Mayer vďaka obľúbenej televíznej šou blysla ako Beyoncé, Jessie J, Loreen, Adele či dokonca Tarkan. Najviac jej to však svedčí vo vlastnej koži, čoho dôkazom je aj nový singel Don't Leave Me Now. V ňom je saba sebou, no fanúšikov prekvapila oranžovými vlasmi.

V nedávnom rozhovore pre denník SME Lina Mayer povedala, že "známou sa v dnešnej dobe aj vďaka internetu dokážete stať pomerne rýchlo, ale uznanie, tak to si treba zaslúžiť". Zabudnite na SuperStar, Star Dance či Tvoja tvár znie podvedome. Linu Mayer síce široká verejnosť pozná vďaka televíznym šou, ale uznanie hudobnej brandže a kolegov si vyslúžila už v roku 2014 skladbou This Time, ktorú naspievala pre soundtrack filmu Pojedeme k moři a neskôr aj úspešnými rádiovkami Personal Sky a Nothing. O tom, že jej ja blízka nielen súčasná tanečná popová produkcia zase presvedčila zaujímavou minuloročnou spoluprácou s jazzovým AMC Triom.

Novinka Don't Leave Me Now je skladba o tom, ako Lina vníma svet, emócie a vzťahy. "Text je mojou reakciou na to, ako dnes vyzerajú mnohé vzťahy. Akoby boli iba materiálnou vecou, ktorá keď sa pokazí, tak ju jednoducho vyhodíme a kúpime si novú. Chápem, že vo vzťahu môžu nastať nepríjemnosti, ale myslím si, že nemá zmysel kvôli nim stratiť všetko pekné a dobré. Možno by sme len pozornejšie mali počúvať svoje vnútro a nevzdávať sa tak rýchlo. Pretože často sú to naše egá, ktorá nás v živote mätú a zle vedú," hovorí sympatická 33-ročná Košičanka.


Producentom piesne je Vlado "Randy" Gnepa, ktorý je podpísaný pod skladbami ako Slnečná balada, Muoj Bože alebo Ráno v novinách a produkoval aj mnoho ďalších singlov Katky Knechtovej, Komajoty, Nocadeň a iných. Videoklip Don't Leave Me Now režíroval ostrieľaný Laco Rychtárik (Call Me Steve, Nocadeň, IMT Smile, King Shaolin...). 

"Klip som zverila človeku, ktorý vie, ako premýšľam a robí vynikajúcu prácu. Aj preto je mojím dvorným režisérom. Chceli sme vytvoriť niečo jednoduché, no vizuálne zaujímavé, v klipe uvidíte aj tanečníkov z The Pastels," vysvetľuje Lina. Namiesto príbehu je vizuál postavený na atmosfére a choreografii, len škoda, že je to všetko až príliš okato inšpirované videoklipom Final Song od dánskej hviezdy MØ.

Singel Don't Leave Me Now mal pôvodne vyjsť začiatkom roka, ale kvôli ponuke účinkovania v šou Tvoja tvár znie podvedome Lina všetky ostatné aktivity odložila. A možno urobila dobre, skladba má určite potenciál stať sa jedným z hitov tohtoročného leta. Pri príležitosti novej skladby a klipu sa speváčka rozhodla oživiť aj svoj imidž. "Keď už novinky, tak poriadne. Trúfla som si na oranžovú farbu, ktorá, nech to znie akokoľvek uletene, je hitom roka 2017."

Redakciu Hudba.sk za Linu Mayer informovala Laco Rychtárik. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Youtube / Laco Rychtárik

Súvisiaci interpreti: Lina Mayer