Slovenská elektronická scéna je bohatšia o nový projekt s názvom Blame Your Genes. Skrýva sa za ním frontman indie-popovej skupiny Elections in the Deaftown Lukáš Zdurienčík. "Mal som veľa nápadov, ktoré som chcel dokončiť," hovorí o vzniku svojho sólového debutu, EP White Liquid, ktorý ponúkol poslucháčom koncom júna.

Nahrávka ponúka päť rôznorodých skladieb, ktoré sa však od tvorby jeho domovskej skupiny líšia tým, že v nich cítiť príklon k tanečným žánrom ako house a elektropop. Na svoje si prídu fanúšikovia rovných aj zlomených beatov.

"Popri práci na poslednom albume kapely som začal skladať nejaké tracky aj sám. Po tom, ako sme s Elections In The Deaftown album vydali, som sa práci na sólovom projekte venoval ešte intenzívnejšie. No hlavne ma tvorba hudby ako takej úplne pohltila a ešte viac som sa do nej ponoril," prezrádza Lukáš Zdurienčík.

Talentovaný hudobník počúva klubovú a elektronickú hudbu už od trinástich rokov. "Vtedy som si kúpil prvý časopis s CDčkom s takýmto štýlom. A v poslednej dobe počúvame aj v kapele túto hudbu celkom intenzívne, čo je podľa mňa počuť aj na našom aktuálnom albume," hovorí Lukáš. "Inšpiráciou je pre mňa hudba samotná. A potom všetko naokolo," dopĺňa o sólovej tvorbe pod pseudonymom Blame Your Genes.


Spolupráca so skúsenými producentmi

Pri porovnaní tvorby pre kapelu a sólový projekt je podľa neho najväčší rozdiel vo väčšej slobode, lebo si môže robiť, čo chce a nemusí premýšľať nad tým, čo na to povedia ostatní chalani z kapely. "Na druhej strane je to ale väčšie riziko, lebo chýba spätná väzba a myšlienky ostatných členov," dodáva.

Preto pri svojej premiérovej nahrávke nechcel nechať nič na náhodu a na mix a master oslovil skúseného Erika Horáka z Lososound a rešpektovaného českého producenta Ecsona Waldesa z pražského Biotech studia. "Chcel som, aby na tom robil aj niekto, kto má trošku odstup. Takže som v podstate išiel na istotu."

V lete čaká jeho domovskú kapelu niekoľko vystúpení na festivaloch, no sám chce skladať aj ďalšie skladby pre Blame Your Genes. "Chcel by som mať toľko materiálu, aby som s ním mohol v budúcnosti vystupovať aj live," uzatvára Lukáš.

Vypočujte si celú nahrávku na Deezeri:



Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Mário Gešvantner z agentúry Real Something. Blame Your Genes môžete sledovať na Facebooku a Instagrame.

Foto: Marek Pupák