Ženské rockové duo Youcoco vydalo v roku 2010 úspešný debutový album Big Now! a svojou živelnou energiou rozvírila vody domácej hudobnej scény. Po roku 2011 sa však trenčianska kapela na dlhší čas odmlčala - Radka s Riou sa na koncertné pódiá spoločne vrátili až tento rok v júni. Teraz sa pripomínajú aj novým singlom.

Dlhšia pauza v hudobnej spolupráci a čiastočné uvoľnenie vzájomných medziľudských väzieb medzi Radkou a Riou vyčistilo časopriestor medzi oboma dámami. Kapela Youcoco je však znova pohromade a ich terajšia spolupráca a priateľstvo dostali nový šat – je v ňom viac radosti, harmónie, ale aj vzájomného porozumenia. Dôkazom je nový singel Empty Spaces, ktorý je hudobne na míle vzdialený ich priamočiarej hlučnej produkcii zo spomínaného debutu.

Krehká akustická skladba, nahratá s pomocou gitary a guitalele v jednoduchých aranžmánoch, prenecháva hlavný priestor a pozornosť textu, ktorý nesie silné posolstvo. "Je to úprimná výpoveď človeka o jeho pocitoch, snoch, túžbach. Je o bolesti ale i silnej nádeji, je o živote človeka na Zemi, o jeho putovaní, hľadaní pravdy a potrebe silnej viery v seba," hovorí o novinke bubeníčka Ria.




Singel Empty Spaces vychádza dnes (13.8.) v opatere vydavateľských dvojičiek Deadred Records (Slovensko) a Starcastic Records (Česká republika) v digitálnej forme vo formátoch MP3 a FLAC. Stiahnuť si ho možno zo stránok oboch vydavateľstiev a Bandcamp profilu kapely. Nahrávanie, mixáž a mastering skladby prebehli v júli 2014 v trenčianskom štúdiu MenAtSound v réžii Matesa Homolu, grafické stvárnenie singla si vzala na starosť sama Ria vo svojom štúdiu Samo&Sato.

Youcoco môžete najbližšie vidieť naživo na festivale Grape na piešťanskom letisku v piatok 15. augusta o 20:40 na pódiu Red Bull Tour Bus.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Martin Turzík z vydavateľstva Deadred Records.

Súvisiaci interpreti: YouCoco