Anglický hudobník Noel Gallagher opäť vylúčil akúkoľvek možnosť, že legendárna skupina Oasis sa ešte niekedy dá dohromady. V rozhovore pre NME Radio okrem toho šokoval vyhlásením, že v kapele nikomu nezáležalo na fanúšikoch.

"Ani keby od toho záviseli všetky hladujúce deti sveta. Viem, že to je momentálne v móde a ľudia to robia, ale ja nie. Viem, že skupiny zase začnú fungovať a sú 'lepšie ako kedykoľvek predtým' alebo 'úspešnejšie ako kedykoľvek predtým', ale Oasis bola jednou z najvýznamnejších kapiel na svete," vysvetlil Noel Gallagher pre NME Radio, čím naznačil, že sláva z 90. rokov sa už podľa neho nebude nikdy opakovať.

Výroky jeho brata Liama o tom, že kapela bude v roku 2015 pokračovať vo svojej činnosti, teda označil na neopodstatnené. "Tak to sa ma asi nemal snažiť zažalovať, všakže?" uviedol starší z bratov Gallagherovcov, ktorí boli známi ostrými slovnými prestrelkami už pred ukončením činnosti kapely.

Podľa Noeal Oasis patrí medzi päť najlepších kapiel sveta a ako sám povedal, čo sa týka Anglicka, boli tým najlepším, čo tam vzniklo po 35 rokoch. Ani to však nie je dôvodom, aby sa na scénu vrátili. "Prečo by sme to robili? Pre fanúšikov? Nikomu v tej kapele na fanúšikoch nezáležalo," uzavrel.

Prečítajte si: Pravé rockové hviezdy podľa Noela Gallaghera vymrú

Noel Gallagher si v roku 2010 po rozpade Oasis založil svoju vlastnú kapelu Noel Gallagher's High Flying Birds. Minulý rok vydali eponymnú debutovú štúdiovku, ktorá dobyla britský albumový rebríček a v hudobníkovej rodnej krajine získala dvojnásobnú platinu. Projekt Noela Gallaghera už stihol získať nominácie na Brit Award a NME Awards, kde lídra formácie poctili titulom Godlike Genius. Štyridsaťpäťročný Gallagher v apríli so svojou kapelou vydal EP Songs From The Great White North a momentálne chystajú druhú štúdiovku.

Informácie zverejnila webstránka www.nme.com.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/PA, Yui Mok

Súvisiaci interpreti: Noel Gallagher's High Flying Birds, Oasis