Už tento víkend vypukne festival Hody Častkovce. Od 17. do 19. augusta septembra zahrajú v obecnom parku v Častkovciach pri Novom Meste nad Váhom kapely Gladiator, Arzén, Zoči Voči, Heľenine oči, King Shaolin, Fuera Fondo alebo Bukasový masív. Festival odštartuje už v piatok 17. septembra o 15:00 a potrvá až do nedele.

"Festival mal byť pôvodne dva dni, ale rozhodli sme sa pridať ešte jeden deň. Nech si ho všetci na záver leta poriadne užijú. Okres Nové Mesto je v oranžovej farbe (stupeň ostražitosti), a teda budú opatrenia nasledovné. Púšťame systémom OTP - očkovaní, testovaní, prekonaní. Všetkých na vstupe skontrolujeme, či majú test alebo očkovací preukaz. Každého jedného účastníka festivalu musíme zapísať do zoznamu, ktorý uchovávame týždne po skončení festivalu kvôli pandémii. Pri vstupe musia mať ľudia rúško a po celom areáli budú rozmiestnené dezinfekčné stojany," hovorí zástupca organizátora Martin Noga.

V piatok bude festivalové pódium patriť mladým skupinám Zoči Voči, Heľenine oči, Dany Moment a bratislavskej formácii King Shaolin. "Počas leta sme odohrali zopár festivalov. Koncerty si vždy veľmi užívame, veríme, že je to vidno aj na akýchkoľvek videách z našich vystúpení. Vkladáme do každého koncertu maximálnu energiu, aj tú, ktorú nemáme, bez ohľadu na to, koľko ľudí je v publiku. Milujeme hudbu a sme radi a vďační za kolektív, ktorý tvoríme. Na Hodoch Častkovce zahráme náš hodinový koncertný playlist, ktorý obsahuje prierez našej tvorby a aj náš najnovší singel Jivin'," hovorí člen kapely King Shaolin Michal Neffe.


Na sobotu pripravili organizátori program pre všetky vekové kategórie. V Častkovciach vystúpia skupiny Gladiator, Arzén a Fuera Fondo. O dobrú zábavu sa postarajú aj Bukasový masív a Piknik - Michal Tučný show. Nedeľa bude patriť najskôr najmenším a potom staršej generácii. V parku v obci Častkovce vystúpia malinyJAM, Free-Zee Dance, Borovienka a Maduar feat. Ivanna Bagová.

"Pre návštevníkov sme pripravili skvelú gastrozónu. Tá však bude oddelená a nebude sa môcť s jedlom vychádzať mimo tejto zóny. V Častkovciach čaká malých aj veľkých aj kopec zábavy vo funzóne, nebudú chýbať kolotoče a ďalšie atrakcie," dodáva Martin Noga.

Vstupenky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

Informácie a vizuál podujatia redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Správu sme upravili.