Skupiny Plastic Swans a Kasteldox vyrazili na spoločné jesenné turné po slovenských mestách. Návštevníkov čaká večer s kvalitnou alternatívnou hudbou. Po zastávke v Bratislave, Novom Meste nad Váhom a na banskobystrickom festivale Barbakan pokračuje turné v deviatich mestách.

Členovia z oboch spriatelených kapiel sa poznajú už dlhší čas, delia sa dokonca o tú istú skúšobňu a svoje vzájomné sympatie sa rozhodli pretaviť do série koncertov po celom Slovensku. Kapely navštívia aj miesta, kde ešte nehrali a tešia sa na nové zážitky.

PLASTIC SWANS
Lyrické texty, zaujímavý spevácky prejav, nevšedné gitarové a  syntetizátorové plochy, či svieža rytmika.  Je len na vás, čo vás na Plastic Swans viac zaujme. Táto päťčlenná skupina vznikla v roku 2007 v Banskej Bystrici. Odvtedy nahrala dva albumy, jedno EP a viacero singlov. Ich nahrávky si už našli svoje miesto nielen v prehrávačoch verných fanúšikov, ale aj vo vysielaní Radia_FM.

Názov aktuálneho turné je odvodený od tohtoročného singlu – Victoria, ktorému sa darilo v rebríčku Osmička viac než desiatku týždňov. Plastic Swans stihli odohrať  už vyše 120 koncertov, v kluboch, ale aj na významných slovenských, českých a rakúskych festivalochV skratke  - klubová lahôdka, ktorej pristane aj veľké festivalové pódium.

 
KASTELDOX
Kapiel, ktoré vedia spojiť rock s elektronikou a zaujímavými slovenskými textami nie je u nás veľa. Kasteldox to dokáže s vkusom a hĺbavo, navyše s patričnou dávkou koncertnej energie. Nový zjav na slovenskej scéne, ktorého začiatky siahajú do roku 2011, má na svojom konte jeden trojskladbový EP album. Kasteldox zaujali hneď prvým singlom Ivanov a skladbe Zároveň sa niekoľko týždňov darilo bodovať v rebríčku Radia_FM - Osmička.  

PANDA RULES
Prísne tajný elektronický  projekt Panda Rules z odľahlých Poník sa v tomto prípade transformoval do príjmeného afterparty DJ setu.    

Termíny koncertov

18. 10. Groteska Art Caffe - Poprad
19. 10 Wave Club - Prešov
26. 10. Queens Pub - Púchov
1. 11. Relax - Ružomberok
2. 11. Piváreň - Dolný Kubín
8. 11. Klub Barón - Námestovo
9. 11. Bombura - Brezno
21. 12. Nouveau Nu Night, Klub 77 - Banská Bystrica
28. 12. Art Café - Banská Štiavnica



Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Roman Hríbik.

Súvisiaci interpreti: Plastic Swans