Česká speváčka Aneta Langerová sa teší na slovenské turné, ktoré má naplánované na druhú polovicu novembra. Spolu so sláčikovým triom a kapelou v zložení basgitara, bicie, klavír a gitara predstaví piesne z ostatného albumu Na Radosti (2014), ale aj staršie hity. Zaznie tiež singel Hvězda, ktorý zverejnila len nedávno.

"Po prvý raz som na turné s takýmto obsadením, ktoré nám dovoľuje pestrú dramaturgiu koncertov. Páči sa mi, že skladby ponúkajú veľa kontrastov, prechádzame z jemných, atmosférických piesní ku skladbám, v ktorých je hudobný výraz energickejší, a to ma baví. Zároveň aj fanúšikovia sa majú stále na čo tešiť, a na tom mi záleží najviac. Povedali sme si, že už je čas predviesť tento koncept aj na Slovensku. Väčšina skladieb, ktoré zahráme, budú z albumu Na Radosti, no vrátime sa aj k starším piesňam, ktoré predstavíme v nových aranžmánoch, aby zapadli do celku," prezradila Aneta Langerová v rozhovore pre agentúru SITA.

Speváčka vystúpila na Slovensku aj vlani a verí, že aj nadchádzajúce turné bude veľké dobrodružstvo. "Slovenskí fanúšikovia si dokážu koncerty užívať a dávajú to aj viac najavo. Preto sa teším na turné. Bude to dobrodružstvo. Vlani sme tu mali štyri koncerty a priviezli sme si veľmi pekné zážitky. Mali sme vypredané a fanúšikovia si spievali naše skladby, takže to bolo naozaj veľmi milé prekvapenie," uviedla hudobníčka, ktorá má na konte hity ako Hříšná těla, křídla motýlí, Voda živá, Malá mořská víla alebo Svatá Kordula.

Prečítajte si: Aneta Langerová je na muzikantskom vrchole. Bratislave darovala zimomriavky


Zo špeciálnych koncertov chystá DVD

Na záver turné odohrá tri väčšie koncerty, ktoré sa budú konať v decembri v Brne, Ostrave a Prahe. Z týchto vystúpení plánuje vydať aj záznam. "Tieto tri koncerty budeme nahrávať a chceme vydať DVD, na čo sa veľmi teším, pretože sme dávno žiadne nevydali. Budú to oveľa väčšie koncerty, ako tie súčasné, na ktorých hráme približne pre 500 až tisíc ľudí. Budú miesta na sedenie, čo sa mi páči, pretože ľudia majú väčšiu možnosť vstrebávať všetky nástroje, no budú aj miesta na státie, tak dúfam, že bude v publiku poriadny kotol," vyhlásila hudobníčka s úsmevom.

Sympatická speváčka oslávi 26. decembra tridsiate narodeniny. Ako prezradila, počas kariéry zažila niekoľko hudobných medzníkov. "Prvý moment, ktorý sa mi spája s hudbou, je ten, keď som ešte ako malá sedela s mamou pri klavíri alebo s gitarou, učila ma, kde sú aké tóny a potom sme spolu hrali nejaké skladby. Pamätám si aj objavenie harmoniky, ktorá ma naozaj fascinovala. Toto obdobie čistej detskej radosti je stále vo mne a stále z neho ťažím. Dôležitý bol aj môj prvý koncert, prvý potlesk, vďaka čomu som sa cítila konečne v niečom isto a sebavedome."

"Ďalším medzníkom bol môj album Dotyk, na ktorý som si dovolila sama zložiť skladby a album sa podaril. Veľmi ma teší, že môžem hrať so sláčikovým triom, čím sa mi splnil sen a mohla som sa tak priblížiť ku klasickej hudbe. Som tiež veľmi rada, akých skvelých hudobníkov mám okolo seba, že fungujeme ako jeden celok a môžem využiť každé zákutie priestoru, ktorý sme vytvorili. Môžem sa na mojich muzikantov spoľahnúť a to je pre mňa veľká úľava," vyjadrila sa interpretka. "Pre mňa je najdôležitejšie udržať si to, čo mám, pocit istoty a bezpečia. Čo viac by som si mohla priať," dodala Aneta Langerová.


Termíny jesenného slovenského turné Na Radosti 2016: 

21. novembra - Ružomberok, Kultúrny dom Andreja Hlinku 
22. novembra - Košice, Historická radnica 
23. novembra - Poprad, Dom Kultúry 
24. novembra - Žilina, Mestské divadlo 
25. novembra - Bratislava, Divadlo Aréna 
26. novembra - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note 
27. novembra - Trenčín, Piano Club 

Zdroj: SITA
Foto: SITA/Marko Erd

Súvisiaci interpreti: Aneta Langerová