Bratislavskú reggae/dancehall kapelu Medial Banana asi netreba nikomu špeciálne predstavovať. Stálica slovenských klubov a festivalov naposledy zožala medzinárodný úspech so svojim albumom Inna Jamdown, ktorý sa umiestnil ako 15. najlepší reggae album roka 2016 na svete v rebríčku najväčšieho reggae webu Reggaeville.com.

Členovia kapely na sebe neustále makajú a popri Medial Banana sa venujú aj ďalším vlastným projektom. Dvaja z členov kapely, spevák/MC Pokyman a klávesák/producent Lukie Fwd tento týždeň predstavili svoj prvý slovenský singel, ktorého téma musí byť zasväteným jasná už zo samotného názvu Nechaj môj weed. Ostatní pochopia, keď si pustia skladba a videoklip.

V ňom sa môžete zviezť s veselou bandičkou v zadymenej starej Škode 100 a vychutnať si nový dancehallový hit z ľubovoľného pohľadu. O edit a post-produkciu 360-stupňového videa sa postaral Nicolas Hason, auto zapožičali Studio Neumahr a skladba vychádza pod dvorným labelom "banánov" Reggae Callin' Records. Mix piesne mal na starosti Don_Miguel z budapeštianskeho Little Zion Studio a master zastrešilo Stamusic Studio. Novinku už čoskoro nájdete na všetkých digitálnych platformách.


MC Pokyman a producent Lukie Fwd svoj nový projekt uviedli ešte koncom leta, kedy vydali svoju prvotinu s názvom General, ktorá je určená aj pre medzinárodné publikum. Prvé zahraničné úspechy na seba nenechali dlho čakať, a tak sa dvojica so svojou novou šou spoločne s dídžejom Simple Sample minulý týždeň predstavila v Amsterdame, v lete na rumunskom festivale Electric Castle a predtým dvakrát na Malte. Do konca roka ich čakajú ešte vystúpenia vo Viedni, Budapešti a vo Wroclawe na najväčšom indoor reggae festivale One Love Sound Fest.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Sveťo Moravčík z vydavateľstva Reggae Callin' Records.

Foto: Lousy Auber

Súvisiaci interpreti: Medial Banana