Anglická speváčka Ellie Goulding sa na budúci rok predstaví na Slovensku. Rodáčka z Lyonshallu odohrá 23. apríla koncert v bratislavskom Ateliéri Babylon. Agentúru SITA informoval Tomáš Tauber z usporiadateľskej agentúry Ore Pole.

Dvadsaťpäťročná Elena Jane "Ellie" Goulding je víťazkou ankety talentov BBC Sound of 2010 a držiteľkou Brit Award v kategórii Critics' Choice. Na konte má debutový album Lights (2010), z ktorého vyšli single Starry Eyed, Under The Sheets, Guns And Horses a The Writer. V USA táto nahrávka vyšla až v marci 2011 s bonusovým singlom Lights. Na reedícii albumu s názvom Bright Lights vyšla aj coververzia hitu Your Song (Elton John), ktorá je doposiaľ jej najúspešnejším singlom.

Začiatkom októbra speváčka uviedla na trh druhú štúdiovku Halcyon (2012) obsahujúcu singel Anything Could Happen. Vlani v apríli Ellie Goulding spievala na svadbe princa Williama a Catherine, vojvodkyne z Cambridgeu. O sympatickej speváčke sa tento rok okrem hudby písalo aj v súvislosti so vzťahom s americkým elektronickým producentom Skrillexom, no nedávno sa po niekoľkomesačnom vzťahu na diaľku rozišli.

Ellie Goulding - Lights (Live on Saturday Night Live, 2011)

Zdroj: SITA, pm
Foto: Elliegoulding.com

Súvisiaci interpreti: Ellie Goulding