Spevák Miro Žbirka už má za sebou prvú veľkú oslavu svojich 60. narodenín. Vo štvrtok 8. novembra mu aplaudovala vypredaná O2 aréna v Prahe. Koncertný program s názvom Happy Birthday si užijú aj fanúšikovia v Bratislave. Nie však všetci, ktorí by možno chceli - koncert naplánovaný na 5. decembra je už totiž taktiež vypredaný.

V pražskej O2 aréne Mekyho narodeniny a jeho pesničky oslavovalo viac ako 10 000 divákov, priatelia a hostia, ktorých mená sa do poslednej chvíle tajili. Po úvodnom sete s hosťami Janou Kirschner, Lacom Lučeničom a Davidom Kollerom prišiel na rad krst Mekyho CD boxu s kompletnou diskografiou, novým CD Made In Abbey Road a ďalšími bonusmi.

Complete Box pokrstil dirigent Adrián Kokoš, pod ktorého taktovkou sa odohrávala druhá časť koncertu. V nej sa Miro Žbirka, je šesťdesiatnikom od 21. októbra, predstavil so svojou skupinou a hudobníkmi orchestra Moravská filharmonie Olomouc. Symfonici Mira hneď v úvode prekvapili tónmi, ktoré nečakal - skladbou Happy Birthday, počas ktorej celá hala vstala a búrlivým potleskom zdravila oslávenca.

Počas koncertu zazneli najväčšie hity ako Možno sa ti zdá, 22 dní, Biely kvet, Jesenná láska, Zažni a mnoho ďalších. Záver koncertu patril beatlesovkám All You Need Is Love a Hey Jude a na finálne kúsky Atlantída a Mám rád už opäť stála celá hala a potleskom a tancom dlho ďakovala za skvelý koncert.

Miro Žbirka v O2 aréne
Pozrite si viac fotografií z koncertu Mira Žbirku a jeho hostí v Prahe

Prekvapenia čakajú aj Bratislavu

Happy Birthday bol jediným tohtoročným jesenným českým koncertom a konal sa presne po roku a dni od famózneho koncertu v Státní opeře Praha, ktorý bol niekoľko týždňov dopredu vypredaný. To isté sa stalo tento rok pri bratislavskom koncerte, ktorý sa uskutoční 5. decembra na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Jediný slovenský Happy Birthday koncert je viac než tri týždne vopred beznádejne vypredaný.

Oslávenec aj v Bratislave predstaví svoje najväčšie hity so symfonickým orchestrom Moravská filharmonie Olomouc, svojou kapelou a mnohými hosťami. Z tých sú však známi len The Backwards, ktorí Mekymu dajú darček v podobe koncertného setu The Beatles. Mená ďalších hostí zatiaľ ostávajú v tajnosti a budú určite príjemným prekvapením.

Už túto zajtra (14.11.) o 17:00 sa v kníhkupectve Panta Rhei na Poštovej ulici v Bratislave uskutoční krst CD Complete Boxu a knihy "Co bolí to přebolí", počas ktorého môžu aj fanúšikovia a priaznivci osobne popriať Mekymu Happy Birthday.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol PR manažér Rado Mešša.

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka