Už onedlho sa na jednom pódiu stretnú dve slovenské hudobné legendy - spevák Richard Müller a gitarista Andrej Šeban. Fenomenálny hudobník prijal pozvanie Richarda Müllera na predvianočné koncerty s radosťou a okrem majstrovského hrania na gitare plánuje aj spievať.

"Veľmi rád som prijal Richardove pozvanie. Momentálne sme obaja na turné, takže nebol veľmi čas sa stretnúť, budeme si musieť ešte sadnúť a dohodnúť sa na detailoch. Mám predstavu, čo by som zahral a chcel by som aj spievať. Myslím si, že to budú výborné koncerty," teší sa legendárny Andrej Šeban.

Richard Müller a Andrej Šeban sú dlhoroční spolupracovníci, ktorí sa stretli v skupine Banket. Na konte majú niekoľko albumov a desiatky koncertov. Andrej Šeban má z tohto obdobia rád množstvo známych skladieb Richarda Müllera.

"Mám rád veci, ktoré sme urobili spolu. Koniec sveta a Aspoň plakať - tieto dve mám veľmi rád a možno si ich zaspievam aj na týchto koncertoch. Určite medzi moje najobľúbenejšie patrí Cigaretka na dva ťahy najmä kvôli textu, ktorý považujem za jeden z Richardových najlepších, aj skladba je samozrejme nádherná. Je tam veľa piesní, ktoré sme spolu robili v ére Banketu. Tiež z obdobia Jara Filipa mám veľa obľúbených pesničiek – napríklad Vône, 24 hodín denne a množstvo ďalších," dodal Šeban.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Jedinečné spojenie hudobných velikánov zažije Bratislava a Trenčín v predvianočnej atmosfére 16. a 17. decembra. K obom mestám má Andrej Šeban špeciálny vzťah. "V Bratislave som sa narodil a celý život tu žijem. A môj otec sa narodil neďaleko Trenčína, takže som veľkú časť detstva trávil v okolí Trenčína a aj priamo v Trenčíne. A navyše Neďaleko od Trenčína je skladba, ktorú hrám často na svojich koncertoch," doplnil uznávaný gitarista a skladateľ.

Andrej Šeban v súčasnosti koncertuje so svojou kapelou v rámci Andrej Šeban Tour 2014 po Slovensku a v Čechách, no vystúpi aj v Berlíne, Amsterdame či Den Haagu. Tesne pred Vianocami nasledujú spomínané koncerty s Richardom Müllerom, ktorý aktuálne vystupuje s megaúspešným turné Hlasy 2 po Slovensku a v Čechách.

Okrem Müllera a Šebana predvedú na pódiu svoje muzikantské umenie aj bubeník Juraj Kuchárek, gitarista Peter Markuljak, hráč na klávesy Matej Benko a basgitarista Viktor Hidvéghy. Vstupenky na koncerty v Bratislave a Trenčíne, sú k dispozícii exkluzívne v sieti Predpredaj.sk. V predaji je aj limitovaný počet VIP vstupeniek, ktoré zahŕňajú slané pochúťky a sladké dezerty z pekárenskej výroby Dolce Manufactory a ochutnávku lahodného vína.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Peter Duriak

Súvisiaci interpreti: Andrej Šeban, Richard Müller