Slovenská skupina Queer Jane predstavuje nový singel Waiting For The Sun, ktorý vychádza pod značkou vydavateľstva Bruuder Records. Novinku sprevádza pestrofarebný vizuál, ktorý režírovala dvorná fotografka a režisérka skupiny Soňa Maletz.

Queer Jane po country-folk-rockovej A Minor Crisis odkrývajú ďalšiu zo svojich príjemných "tanečných" polôh. Ľahkosť, nekomplikovanosť, chytlavosť - to sú tri roviny, ktoré s prehľadom spĺňa nová skladba Waiting For The Sun, čerstvá novinka v katalógu mladej nezávislej značky na domácej scéne - Bruuder Records.

Pesničku, ktorá je ideálnym štartérom do chladného novembrového sychravého rána, vizuálne podporuje hravý a pestrofarebný videoklip, ktorý pre kapelu tradične zrežírovala autorka posledného dokumentu o Mariánovi Vargovi (Varga, 2017) Soňa Maletz.


Queer Jane je bratislavská indie kapela, ktorá začala ako sólový projekt speváka, gitaristu a skladateľa Vlada Nosáľa. V roku 2012 sa k nemu pridali basgitarista Lukáš Valter a bubeník Adam Jánoš. Hudbu Queer Jane inšpiruje rovnako folkové pesničkárstvo Boba Dylana, ako punková energia The Clash a skladateľské majstrovstvo The Beatles.

Ich tvorba však má blízko aj k psychedélii, o čom svedčí aj hosťovanie Vlada Nosáľa na albume Mini Album Thingy Wingy (2015) legendárnej americkej kapely The Brian Jonestown Massacre. Kapela má na konte EP Loveshy (2014) a albumy Flowerville (2015) a Home (2016). Poznávacím znamením skupiny sú aj nápadité videoklipy, ktoré sú z veľkej časti dielom oceňovanej režisérky Soni Maletz.


Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Sloboda z vydavateľstva Bruuder Records. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Soňa Maletz