Skupina Tři sestry vydáva po viac ako troch rokoch nový radový album. Nazvala ho !Svobodu ředkvičkám!. Album s tajomným názvom !Svobodu ředkvičkám! obsahuje 13 pôvodných autorských piesní, ktoré skupina nahrala v období od júna do augusta tohto roku v štúdiách Sono Nouzov.

"Svobodu ředkvičkám je pestrý a odvážny album. Sú na ňom pesničky divoké aj pre Tři sestry netypické, pomalšie až romantické skladby," popisuje album spevák a výhradný autor textov Lou Fanánek Hagen a kapelník Magor sa pripája. "Pri tvorbe albumu sme sa dobre bavili a všetci cítíme, že sa tá radosť otlačila do celkového výsledku. Veríme, že nahrávka bude radostne úspešná podobne ako naša obľúbená Lihová škola umění, ktorá vydaniu Ředkviček predchádzala presne o 15 rokov a že z albumu zostane prinajmenšom pár zelených popevkov, ktoré budeme na koncertoch hrať aj za dalších 15 rokov, ako v prípade Lihovky!" 

Skupina Tři sestry zverejnila tesne pred zahájením turné klip k piesni Háskov. "Háskov hovorí o nekonečnom boji mužov a žien za osobné šťastie v heterosexuálnom vzťahu," vraví Fanánek. "Je  to rezanica o partnerskom spolužití ovplyvnenom alkoholom. Téma dôverne blízka mnohým z nás. Ředkvičky v obrazovej zložke pre nás oslobodzujú a uvoľňujú nielen genderové, sociálne či mainstreamové stereotypy, a preto: !SVOBODU ŘEDKVIČKÁM!," dodáva Magor.


S novým albumom vyrážajú Tři sestry na turné s názvom 100 Let Punkové Republiky Radegast Tour 2018, kde s nimi vystúpi aj slovenská punková legenda skupina Slobodná Európa. Krst nového albumu !Svobodu ředkvičkám! prebehne na vianočnom koncerte v Prahe 22. decembra. 

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Renáta Tomášová z Warner Music. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Tři Sestry