Pražská retro-rocková zostava Doctor Victor prichádza na Slovensko. Trojica, ktorú si v roku 2016 ako predkapelu vybrali aj samotní AC/DC, odohrá už zajtra (14.11.) koncert v Bratislave a premiérovo sa predstaví aj v Košiciach a v Žiline. Návštevníkom pritom sľubuje neopakovateľnú rockovú šou s poctivou a surovou energiou divokých 70. rokov.

Kapela Doctor Victor je okrem jedinečných živelných vystúpení známa aj spoluprácami s viacerými zahraničnými hviezdami. Okrem spomínaného predskakovania AC/DC na ich megakoncerte v pražských Letňanoch si ich ako svoju štúdiovú kapelu vybral Dan McCafferty, legendárny škótsky spevák a pôvodný vokalista hard-rockovej stálice Nazareth.


Doctor Victor počas svojho fungovania spolupracovali aj s Princeovou basgitaristkou Idou Nielsen a v pražskej Lucerne vystúpili pred austrálskymi rockermi The Dead Daisies. So sólovým projektom ich basáka Marca Mendozu navyše absolvovali turné po Českej republike a len nedávno sa vrátili z kultového parížskeho klubu Bus Palladium, kde na jednom pódiu vystupovali so žiadaným gitaristom Alainom Johannesom, spolupracovníkom Foo Fighters, Arctic Monkeys, Marka Lannegana či PJ Harvey.

Z New Yorku do Bratislavy

Ústrednou postavou a zakladajúcim členom skupiny je talentovaný gitarista, spevák a držiteľ prestížneho štipendia Berklee College of Music Vojta "Victor" Bureš. Ten zajtra na Slovensko docestuje priamo z New Yorku, kde sa koná finále súťaže John Lennon Songwriting Contest. Do tejto súťaže bol mladý český hudobník vybraný s pesničkou Can't Stop Rock'n'roll, nachádzajúcou sa na debutovom albume Doctor Victor - 1st Prescription (2016). Táto multižánrová súťaž, do ktorej sa každoročne hlásia tisícky skladateľov z celého sveta, si kladie za úlohu pokračovať v odkaze Johna Lennona a podporiť tak perspektívnych hudobných skladateľov.

Medzinárodne úspešné české trio dopĺňa bubeník Karpa a basák Muddy. Doctor Victor aktívne koncertujú v Nemecku, no majú za sebou tiež tri turné po Veľkej Británii. Ako jedna z mála stredoeurópskych kapiel sa naživo predstavili aj zaoceánskemu publiku - v Kalifornii vystúpili začiatkom tohto roka na medzinárodnom veľtrhu hudobných nástrojov NAMM Show a v rámci svojho tamojšieho turné odohrali koncert v pravdepodobne najznámejšom rockovom klube na svete, v Hollywoodskom Whisky a Go Go (viac info). Na rovnakom pódiu tam pred nimi v minulosti vystúpili spomínaní AC/DC, ale aj legendárni Stooges, The Doors, Led Zeppelin, Kiss, Guns N' Roses a mnohí ďalší.

Koncerty Doctor Victor na Slovensku:

14. 11. - Bratislava, Randal
15. 11. - Košice, Collosseum
16. 11. - Žilina, Smer klub 77

Viac sa o kapele dozviete na oficiálnej stránke doctorvictor.com a jej novinky môžete sledovať na Facebooku.


Text: Matej Kráľ, PR
Foto: archív Vojtu Bureša